פילמני מתכון רוסי / בוכרי
נדיה אביזוב גדלוב משתפת אותנו במתכון של פילמני רוסי/דושפרה בוכרי.
מצרכים:
לבצק
1/2 ק"ג קמח מנופה
1 כפית מלח
1 ביצה
3 כפות שמן
200-250 מ"ל מים
למילוי:
700 גרם בשר טחון
2 בצלים קצוצים דק דק
מלח, פילפל שחור
למרק:
1 בצל קצוץ
1-2 גזרים חתוכים לקוביות
2 עגבניות חתוכות לקוביות
1 גמבה חתוכה לקוביות
1 כוס חומוס מושרה ומקולף
2-3 תפו"א חתוכים לקוביות
*כוסברה קצוצה להגשה
אופן הכנה מופיע בהמשך
מתכונים נוספים :
בחש בוכרי בתנור – מתכון מנצח
אושפלאו בוכרי עם בשר של תומר תומס
מתכון לטורטליני / קרפלאך / ורניקי
מתכון לדושפרה בוכרי של מקס מלכיאל:
אופן הכנה:
1. ללוש בצק ולשאיר למנוחה כ 40 דקות.
2. לערבב את הבשר הטחון עם הבצל הקצוץ ולתבל.
3. לרדד במכונת פסטה לחתוך לריבועים קטנים לשים את מילוי לסגור לחצי ולהצמיד פינות. לסדר במגש ולשים במקפיא.
4. בסיר עם מעט שמן לטגן את הירקות (חוץ מתפו"א) לתבל בתיבול שאוהבים להוסיף מים רותחים לפי הכמות המרק. לבשל כ 20 דקות (רתיחה עדינה) ולהוסיף את תפו"א לבשל עוד כ 10 דקות.
5. בסיר עמוק להרתיח מים עם כפית מלח להוסיף כ 10-15 יח' של דושפרה לבשל מספר דקות.
6. בצלוחית עמוקה לשים את הדושפרה (ללא מי בישול) ולצקת מעל את המרק ולהגיש עם ירק קצוץ.
7. (לא לבשל את כל הדושפרה בפעם אחת בכל פעם קצת כי הן תופחות, אין צורך בהפשרה ישר הממקפיא).