אופן הכנה:
1. מטגנים עם מעט שמן 1 בצל גדול קצוץ עד להזהבה, מוסיפים 2 שיני שום כתושות ומערבבים, מוסיפים קופסא קטנה של עגבניות מרוסקות ומתבלים במלח,פלפל שחור גרוס,פפריקה מתוקה,תבלין לפיצה או אורגנו וקצת סוכר בגלל החומציות ומערבבים, מבשלים כמה דקות ומתקנים טעמים אם צריך.
2. נחמם תנור ל180 מעלות (על טורבו אבל אפשר כמובן אפייה רגילה).
3. שמים בקערה את שקית תערובת הקמח עם 2 כפות קמח תפו"א וכפית א.אפיה ונערבב עם כף מעץ, נוסיף 2 כפות סוכר ונערבב ומוסיפים כף מלח ונערבב (אני השתמשתי בכף מעץ)
4. נוסיף את שמן הזית והביצה ונערבב
5. נתחיל להוסיף את המים בהדרגה עד לקבלת בצק אחיד..
6. לאחר שהבצק מתגבש לגוש נפזר מעל מעט קמח תפו"א ונתחיל ללוש עם היד לקבלת בצק אחיד וחלק
7. נתיז עם ספריי קצת שמן מעל ונכסה במגבת מטבח, נניח בצד לחצי שעה ובינתיים נכין את רוטב הפיצה..
8. נשים נייר אפייה על תבנית אפיה ונקמח טיפה עם קמח תפו"א, נעביר את הבצק לתבנית ומתחילים לפתוח עם ידיים משומנות את הבצק לעיגול, או אפשר להעזר במערוך
9. נשים מעל את רוטב העגבניות, נפזר גבינה צהובה ושמים מה שאוהבים: זיתים ,פטריות וכו' ונכניס לתנור.
10. נאפה עד להזהבה יפה משהו כמו 20 דקות חצי שעה ,תלוי בתנור..
11. אם אוהבים שהתחתית אפויה טוב, 5 דקות לפני שמוציאים נעביר את התבנית לתחתית התנור, שיהיה אפוי טוב גם בתחתית.