חיפוש

פיתה בצל מתכון בדיוק כמו במאפיות

פיתה בצל מתכון

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

פיתה בצל מתכון בדיוק כמו במאפיות

אריאלה גולדמן וקרין גורן משתפים במתכון מושלם של פיתה בצל כמו במאפיות.

מצרכים:
בצק:
1 כף שמרים (יבשים)
1 כוס מים (מהברז)
¼ כוס סוכר
¼ כוס שמן
½3 כוסות קמח (רגיל)
1 כפית מלח
בצל מטוגן:
5 בצלים (גדולים)
1 כפית מלח
1 כף פפריקה
אופן הכנה מופיע בהמשך.

מתכונים נוספים:
חצ'פורי פיתה
מעורב צמחוני בפיתה
פיתה מתכון קל

מתכון נוסף של פיתה בצל פיצה זעתר של קרין גורן:

אופן הכנה:
הכנת הבצק:
1. נכניס למיקסר את השמרים, מים, והסוכר, ונעבד.
2. לאחר מכן נוסיף את השמן, קמח והמלח.
3. אחרי שמתערבבים נקבל בצק לח שנדבק לתחתית הקערה. (וככה זה אמור לצאת, אז לא להתפתות להוסיף קמח)
4. מלטפים במעט שמן את הבצק.
5. עם ניילון נצמד מכסים את הקערה. (באופן רופף)
6. מניחים להתפחה עד הכפלת נפח.
הכנת הבצל:
1. בינתיים נתחיל בהכנת ציפוי הבצל כדי שיהיה לו זמן להצטנן היטב.
2. נקלוף ולקצוץ דק חמישה בצלים גדולים.
3. נחמם במחבת גדולה שש כפות שמן.
4. על להבה נמוכה לטגן את הבצל להזהיב אותו יפה. (לפני שמשחים! אנחנו רוצים שהוא ישחים רק בזמן האפייה)
5. להוסיף את המלח ונערבב.
6. נסיר מהאש ואז נוסיף הפפריקה וניתן ערבוב טוב. ( נותן לפיתות ולבצל צבע משגע)
7. בשלב הבא נקמח היטב משטח עבודה ונחלק את הבצק לששה כדורים.
8. נכסה אותם במגבת ולהניח להם שוב לתפוח למשך כארבעים דקות.
9. נקבל כדורים שמנמנים ורכים רכים שיהיה מאוד כיף לעבוד איתם.
10. נרדד כל כדור לפיתה עבה. (חשוב שתהיה עבה)
11. נסדר בתבנית תנור עם נייר אפייה.
12. נחמם תנור על 200 מעלות חום גבוה. (טורבו)
13. נמרח מהבצל המטוגן (כולל השמן בו טוגן הבצל) על כל פיתה בנדיבות.
14. שוב נניח את הפיתות לעוד התפחה, הפעם ל 10 דקות.
15. נאפה אז למשך 15 דקות נוספות עד הזהבה מושלמת.

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות