דרגו את המתכון
רבקה סחראי משתפת אותנו במתכון שלה לפיתות מושלמות.
1 ק"ג קמח מנופה
2 כפות שמרים
2 כפות שמן
3 כפות סוכר
כף מלח
3 כוסות מים פושרים (את הכוס השלישית מוסיפים בהדרגה בהתאם לספיגה,יכול להיות שלא יהיה צורך בכל הכוס השלישית).
אופן הכנה:
1. לשים במיקסר למשך 7 דקות.
2. מתפיחים למשך שעתיים.
3. יוצרים 14 כדורים,משמנים מעט את משטח העבודה,מכסיןמתפיחים מעט, מרדדים לצורת פיתה.
4. מחברים לחשמל את מכסה הסיר, שמים את הסיר על הגז על להבה נמוכה מאוד או על כיריים חשמליות בחום נמוך, מכניסים את הפיתה ומכסים עם המכסה, לאחר כ 2 דקות הופכים את הפיתה לשתי דקות נוספות, וכך עם שאר הפיתות (בתנור הן לא ממש תופחות ומתייבשות).