דרגו את המתכון
תומר תומס משתף אותנו במתכון שלו לפלפל ממולא בטחון מן הצומח.
סרטון המדגים את כל שלבי הכנת הפלפל ממולא בטחון מן הצומח:
מצרכים:
- 3 בצלים קצוצים
- 1צילי אדום קצוץ
- 1 כפית בהרט
- חצי כף פלפל שחור גרוס
- 2 כפות פפריקה
- 15 פלפלים מזן נהריה
- 1 כוס מחית עגבניות
- 400 גרם טחון מן הצומח
- כוס וחצי אורז מבושל (400 גרם)
- חצי צרור שמיר קצוץ(לא חובה)
- 2 כוסות מים
- כף מרק עוף
- מלח
אופן הכנה:
- מתחילים בטיגון הבצל הקצוץ ואז מוסיפים את הצילי הקצוץ וכפית של בהרט,חצי כף של פלפל שחור גרוס.
- מוסיפים לסיר, 2 כפות פפריקה ומערבבים.
- חותכים את הראש של הפלפל נהריה כפי שמוצג בסרטון ומרוקנים מגרעינים ,שמים בחזרה את ראש הפלפל ומסדרים בסיר סוטאז.
- מוסיפים לסיר עם הבצל הקצוץ כוס של מחית עגבניות וממשיכים בטיגון.
- מתחילים בהכנת המלית: שמים בקערה כוס וחצי אורז מבושל ואת הטחון מן הצומח ואת השמיר הקצוץ.
- לוקחים חצי מכמות הבצלים שטיגנו ומוסיפים למלית האורז עם הטחון מן הצומח.
- לבצלים שנשארו בסיר המהווים את הרוטב מוסיפים 2 כוסות מים כף מרק עוף ומעט מלח,טועמים ומתקנים טעמים במידת הצורך וממשיכים בבישול.
- מוסיפים למלית כפית של מלח ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
- ממלאים כל פלפל עם המלית (לא לדחוס ) ושמים מעל את ראש הפלפל ומחזירים לסוטאז.
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מפזרים את הרוטב מעל הפלפלים ההמולאים עד אשר מגיע לחצי מגובה הפלפל(אם חסר,מוסיפים נוזלים) ומעל שמים נייר אפיה שהרטבנו קלות (מודגם בסרטון) ומעל את מכסה הסיר ומכניסים לתנור למשך 40-45 דקות (לקראת הסוף ,מסירים את המכסה ונייר האפיה מעבירים למצב גריל להשחמה).
- מוציאים מהתנור ומגישים.