חיפוש

פלפל צ'ומה תומר תומס – מתכון מנצח

פלפל צ'ומה
פלפל צ'ומה מתכון מנצח של תומר תומס

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

כלכך פשוט וניתן להוספה לתבשילים בתור בסיס או לתבלון וגורם להעשרה של התבשיל.
התבלין נפוץ במטבח הטריפולטאי
עוד מתכון מנצח של תומר תומס

מצרכים:
400 גרם פפריקה מתוקה
400 גרם פפריקה חריפה
400 שיני שום קלופות
1 כף תבלין כרוויה (ניתן להשיג בחנויות תבלינים)
כף כמון
כף מלח
מיץ מ-2 לימונים
חצי ליטר שמן קנולה
חצי ליטר מים

אופן הכנה:
1. מחממים קלות את השמן לא למצב טגון אלא רק שיהיה חם.
2.שמים רבע ליטר מים בקערת מעבד מזון,מוסיפים את המלח ואת שיני השום ומפעילים את המעבד מזון וטוחנים עד למצב של קצוץ דק אבל לא להגיע למרקם משחתי.
3. שמים את השום הטחון בקערה,מוסיפים את הכמון,כרוויה מערבבים טיפה ומוסיפים את השמן החם ומערבבים.
4. מוסיפים לקערה את הפפריקה המתוקה והחריפה ומערבבים ומוסיפים את המיץ לימון וממשיכים לערבב
5. מוסיפית את יתרת המים ואם זה סמיך מדיי,ניתן להוסיף עוד מים או שמן עד להגעה למרקם הנכון כפי שהוצג בסרטון.ניתן להוסיף פלפל סודני למתכון ולערבב אבל זה לא חובה.
מעבירים לקופסאות ושומרים במקרר או במקפיא
ניתן לשמור בקירור עד שבועיים ובהקפאה עד חצי שנה.

סרטון המדגים את כל שלבי ההכנה של פלפל צ'ומה:

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות