חיפוש

פנקייק שוקולד שאי אפשר לעמוד בפניו

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

פנקייק שוקולד שאי אפשר לעמוד בפניו

לביבות שוקולד הן אוכל הנוחות האולטימטיבי, מושלם לבקרים עצלים של סוף שבוע או בראנץ' מפנק. המתכון הזה לוקח את הפנקייק הקלאסי לרמה חדשה לגמרי עם תוספת של אבקת קקאו עשירה, וכתוצאה מכך פינוק דקדנטי שעונה על תשוקתו של כל חובב שוקולד. מקורם במיזוג של מתכוני פנקייקים מסורתיים והפיתוי הבלתי ניתן לעמוד בפניו של שוקולד, הפנקייקים הללו הם תערובת מענגת של מתיקות וחמימות.

רכיבים:

  • 1 כוס קמח מלא (120 גרם)
  • 1/4 כוס אבקת קקאו לא ממותק (25 גרם)
  • 2 כפות סוכר (25 גרם)
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1/2 כפית סודה לשתייה
  • 1/4 כפית מלח
  • 1 כוס חלב (240 מ"ל)
  • ביצה 1 גדולה
  • 2 כפות חמאה מומסת (30 מ"ל), בתוספת תוספת לבישול
  • 1 כפית תמצית וניל
  • תוספות לבחירה: סירופ מייפל, פירות יער טריים, קצפת

הוראות הכנה:

  1. בקערת ערבוב גדולה, טורפים יחד את הקמח המלא, אבקת הקקאו, הסוכר, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והמלח עד לקבלת תערובת אחידה.
  2. בקערה נפרדת, טורפים יחד את החלב, הביצה, החמאה המומסת ותמצית הוניל עד לקבלת תערובת חלקה.
  3. יוצקים את החומרים הרטובים לתוך החומרים היבשים ומקפלים אותם בעדינות בעזרת מרית עד שהם מתאחדים. היזהר לא לערבב יתר על המידה; כמה גושים בבלילה זה בסדר.
  4. מחממים מחבת טפלון או מחבת פסים על אש בינונית ומשמנים אותה קלות בחמאה.
  5. לאחר שהמחבת חמה, יוצקים כ-1/4 כוס הבלילה על המחבת עבור כל פנקייק. מבשלים עד שנוצרות בועות על פני הפנקייק והשוליים נראים מיוצבים, כ-2-3 דקות.
  6. הופכים את הפנקייק בעזרת מרית ומבשלים עוד 1-2 דקות בצד השני, עד שהם מבושלים ותפוחים מעט.
  7. מעבירים את הלביבות המבושלות לצלחת ושומרים חמים בזמן שמבשלים את הבלילה שנותרה. ייתכן שיהיה עליך להתאים את חום המחבת בזמן הבישול כדי למנוע מהלביבות להישרף.
  8. הגישו את פנקייק השוקולד חמים, בתוספת התוספות האהובות עליכם כמו סירופ מייפל, פירות יער טריים או קצפת.

חלופות מתכון:

לאוכלי כשרות או לבעלי הגבלות תזונתיות, תוכלו להתאים את המתכון הזה בקלות. פשוט החליפו חלב שאינו חלבי (כגון חלב שקדים או סויה) בחלב החמאה, והשתמשו בחלופת חמאה נטולת חלב. הקפידו לבחור מרכיבים כשרים מוסמכים עבור כל המוצרים הארוזים המשמשים במתכון.

יתרונות תזונתיים:

  • פנקייק השוקולד האלה הם לא רק פינוק לבלוטות הטעם שלך; הם גם מציעים כמה יתרונות בריאותיים מפתיעים. 
  • אבקת קקאו עשירה בנוגדי חמצון, שיכולים לסייע בהפחתת דלקת ולהורדת הסיכון למחלות לב. 
  • בנוסף, שוקולד מריר מכיל פלבנואידים שעשויים לשפר את זרימת הדם והתפקוד הקוגניטיבי. 
  • בשילוב עם קמח מלא, הפנקייקים הללו מספקים מקור טוב לסיבים, מקדמים את בריאות העיכול ועוזרים לך להרגיש שובע לאורך זמן. 
  • בנוסף, הם נמוכים יותר בסוכרים מוספים בהשוואה לפינוקים אחרים לארוחת בוקר שוקולדית, מה שהופך אותם לפינוק נטול רגשות אשם.

כמות: מתכון זה מניב כ-8 פנקייקים בגודל בינוני, מספיק לשרת 3-4 אנשים.

זמן הכנה: זמן ההכנה לפנקייק השוקולד הוא כ-15 דקות, עם 10 דקות נוספות לבישול.

רמת קושי: בסקאלה של קל-בינוני-קשה, המתכון הזה נופל על הצד הקל. זה מושלם לטבחים מתחילים או לכל מי שמחפש אפשרות לארוחת בוקר פשוטה אך מרשימה.

טיפים לשיפור:

  • לתוספת טעם שוקולדי, שקול להוסיף שוקולד צ'יפס לבלילה לפני הבישול.
  • אם אתה מעדיף מרקם קל יותר, אתה יכול להשתמש בקמח לכל מטרה במקום קמח מלא, אם כי תאבד חלק מהיתרונות התזונתיים.
  • כדי לשמור על פנקייק חמים בזמן שאתה מסיים לבשל את המנה, הנח אותם על תבנית אפייה בתנור נמוך (בסביבות 95 מעלות צלזיוס) עד להגשה.
  • נסה עם תוספות שונות כדי להתאים אישית את הפנקייקים שלך להעדפות הטעם שלך. מבננות פרוסות ועד אגוזים קלויים, האפשרויות הן אינסופיות!
  • כדי להבטיח פנקייק מבושלים בצורה אחידה, ודא שהמחבת או הרשת שלך מחוממות כראוי לפני הוספת הבלילה. אתה יכול לבדוק אם הוא חם מספיק על ידי פיזור כמה טיפות מים על פני השטח; הם צריכים לרחוש ולהתאדות במהירות.

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות