פסטה ברוטב רוזה
המצרכים:
4 כפות שמן זית
10 עגבניות בשלות קלופות וחתוכות לקוביות
½ בצל קצוץ
2 שיני שום קצוצות
10 עלי בזיליקום טריים קצוצים
1 פלפל חריף ירוק קטן קצוץ (לא חובה)
½ כוס מים
כף רסק עגבניות
כפית סוכר שטוחה
מלח ופלפל לפי הטעם
2-3 כפות וודקה (לא חובה אבל משדרג את הטעם ונותן לרוטב טעם ייחודי)
(למי שאין זמן וכוח להכין רוטב עגבניות איטלקי יכול לקצר את התהליך ע"י 4 כוסות של רוטב עגבניות קנוי לפסטה)
1 מיכל שמנת לבישול
1 חבילת פסטה
½ כוס גבינת פרמזן מגוררת
אופן ההכנה:
מחממים בסיר שמן זית, מוסיפים בצל, שום ואת הפלפל ומטגנים 5 דקות. מוסיפים את העגבניות, הבזיליקום וחצי כוס מים. מביאים לרתיחה ולאחר מכן מנמיכים את האש. מבשלים למשך כ-30 דקות על או עד שהעגבניות מבושלות ומתפרקות לגמרי . מוסיפים את הרסק העגבניות, הסוכר, הוודקה ומבשלים על אש נמוכה עוד 5 דקות נוספות מתבלים במלח, פלפל לפי הטעם ומוסיפים את השמנת לבישול, מערבבים היטב ומורידים מהאש.
מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן.מסננים את הפסטה ומערבבים עם רוטב הרוזה היטב. טועמים ומתקנים תיבול מלח/ פלפל אם צריך. מגישים חם בצלחת עמוקה, מפזרים מעל פרמזן ועלה בזיליקום.
בתיאבון