דרגו את המתכון
סוניה סאני בן הרוש משתפת אותנו במתכון שלה לפס גבינה אפויה.
- הכמויות ל- 2 פסי גבינה או
- פס אחד ובשאר הבצק והמילוי גביניות אישיות.
- אז למי שממהרת ואין המון זמן יכולה להכין את המתכון המשגע הזה?
- מצרכים
- 1 חבילת בצק שמרים עלים של זוגלובק
- מופשר לילה שלם במקרר.
- למילוי
- 2 שקיות של גבינת טוב טעם(סה"כ 500 גרם)
- 1 גבינה לבנה 5% (250 גרם)
- 1 גבינת שמנת ( 250 גרם)
- 2 שקיות סוכר וניל
- 3/4 כוס סוכר ( חד פעמי חם)
- 1 חב' אינסטנט פודינג וניל
- 4 כפות גדושות קורנפלור
- 2 חלמונים (צהוב)
- גרדת לימון מחצי לימון
- לערבב את הכל היטב .
- מי שאוהבת צימוקים יכולה להוסיף, אצלי לא אוהבים.
- לסירופ
- 1 כוס סוכר
- 1 כוס מים
- מיץ מחצי לימון
- לבשל על הגז עד להסמכה.
- אופן ההכנה
- להכנת הפס פותחים את הבצק וחותכים מלבן באורך שבא לכן.
- ממלאים באמצע 2 פסים של מילוי בנדיבות לאורך כל המלבן.
- בשני הצדדים חותכים פסים לאורך כל המלבן ומתחילים להעביר מעל הגבינה פעם מצד ימין ופעם מצד שמאל עד הסוף.
- מעבירים למגש מרופד בנייר אפייה, מורחים ביצה ומפזרים שומשום ומכניסים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות טורבו ואופים עד להזהבה יפה מכל הכיוונים.
- בזמן העוגה בתנור מכינים את הסירופ.
- מיד לאחר האפייה מרטיבים עם הסירופ שהכנו.
- נותנים לזה להתקרר קצת ומעבירים לכלי איחסון.
- שומרים בקירור כמובן .
- מי שרוצה יכולה להכין פס גבינה אחד ובשאר הבצק והמילוי להכין גבניות.
- בהצלחה ובתאבון סוניה סאני בן הרוש❤❤
- מי שרוצה כמובן יכולה להכין בצק שמרים ולמלא בגבינה/ שוקולד/ חלבה וכו' …
- מצרכים לבצק שמרים:.
- 1 ק"ג קמח.
- 2 כפות שמרים.
- 1 כף משפר אפיה.
- 3/4 כוס סוכר.
- 3 ביצים.
- 1 כוס שמן.
- 2 סוכר וניל.
- 2 כוסות מים פושרים( חד פעמי קר-להוסיף בהדרגה).
- גרידת לימון .
- אופן ההכנה:.
- בקערת מיקסר נערבב את הקמח עם השמרים והמשפר אפיה, נוסיף את הסוכר והסוכר וניל,נמשיך לערבב , נוסיף הביצים והשמן בסוף נוסיף את המים בהדרגה, ללוש כ-8 דקות עד שנוצר בצק חלק וגמיש.
- נעביר לקערה להתפחה של שעה וחצי או עד שמכפיל את נפחו.
- נחלק את הבצק ל-5 כדורים שווים נכסה במגבת וניתן להם מנוחה של 15 דקות.
- מרדדים כל כדור למלבן דק, מורחים את המילוי, מפזרים אגוזי מלך ומגלגלים לרולדה.
- נחצה את הרולדה לשניים ואז נלפף אותם יחד לבורג.
- אפשר גם לחלק מראש כל כדור ל-2 , למרוח מילוי , לגלגל לרולדה וללפף את 2 הרצועות וליצור בורג.
- נעביר לתבנית אינגליש משומנת ונניח להתפחה נוספת של 40 דקות או עד להכפלת הנפח.
- נבריש את העוגה בעדינות בביצה טרופה עם כפית מים וכף סוכר .
- נכניס לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות(אפשר ורצוי בטורבו) משהו כמו – חצי שעה.
סרטון עם מתכון של עוגת שמרים במילוי גבינה: