חיפוש

פס גבינה אפויה

פס גבינה אפויה
לצפייה במתכון יש ללחוץ על שם המתכון.

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

סוניה סאני בן הרוש משתפת אותנו במתכון שלה לפס גבינה אפויה.

  • הכמויות ל- 2 פסי גבינה  או
  • פס אחד ובשאר הבצק והמילוי גביניות אישיות.
  • אז למי שממהרת ואין המון זמן יכולה להכין את המתכון המשגע הזה?
  • מצרכים
  • 1 חבילת בצק שמרים עלים של זוגלובק
  • מופשר לילה שלם במקרר.
  • למילוי
  • 2 שקיות של גבינת טוב טעם(סה"כ 500 גרם)
  • 1 גבינה לבנה 5% (250 גרם)
  • 1 גבינת שמנת ( 250 גרם)
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • 3/4 כוס סוכר ( חד פעמי חם)
  • 1 חב' אינסטנט פודינג וניל
  • 4 כפות גדושות קורנפלור
  • 2 חלמונים (צהוב)
  • גרדת לימון מחצי לימון
  • לערבב את הכל היטב .
  • מי שאוהבת צימוקים יכולה להוסיף, אצלי לא אוהבים.
  • לסירופ
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כוס מים
  • מיץ מחצי לימון
  • לבשל על הגז עד להסמכה.
  • אופן ההכנה
  • להכנת הפס פותחים את הבצק וחותכים מלבן באורך שבא לכן.
  • ממלאים באמצע 2 פסים של מילוי בנדיבות לאורך כל המלבן.
  • בשני הצדדים חותכים פסים לאורך כל המלבן ומתחילים להעביר מעל הגבינה פעם מצד ימין ופעם מצד שמאל עד הסוף.
  • מעבירים למגש מרופד בנייר אפייה, מורחים ביצה ומפזרים שומשום ומכניסים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות טורבו ואופים עד להזהבה יפה מכל הכיוונים.
  • בזמן העוגה בתנור מכינים את הסירופ.
  • מיד לאחר האפייה מרטיבים עם הסירופ שהכנו.
  • נותנים לזה להתקרר קצת ומעבירים לכלי איחסון.
  • שומרים בקירור כמובן .
  • מי שרוצה יכולה להכין פס גבינה אחד ובשאר הבצק והמילוי להכין גבניות.
  • בהצלחה ובתאבון סוניה סאני בן הרוש❤❤
  • מי שרוצה כמובן יכולה להכין בצק שמרים ולמלא בגבינה/ שוקולד/ חלבה וכו' …
  • מצרכים לבצק שמרים:.
  • 1 ק"ג קמח.
  • 2 כפות שמרים.
  • 1 כף משפר אפיה.
  • 3/4 כוס סוכר.
  • 3 ביצים.
  • 1 כוס שמן.
  • 2 סוכר וניל.
  • 2 כוסות מים פושרים( חד פעמי קר-להוסיף בהדרגה).
  • גרידת לימון .
  • אופן ההכנה:.
  • בקערת מיקסר נערבב את הקמח עם השמרים והמשפר אפיה, נוסיף את הסוכר והסוכר וניל,נמשיך לערבב , נוסיף הביצים והשמן בסוף נוסיף את המים בהדרגה, ללוש כ-8 דקות עד שנוצר בצק חלק וגמיש.
  • נעביר לקערה להתפחה של שעה וחצי או עד שמכפיל את נפחו.
  • נחלק את הבצק ל-5 כדורים שווים נכסה במגבת וניתן להם מנוחה של 15 דקות.
  • מרדדים כל כדור למלבן דק, מורחים את המילוי, מפזרים אגוזי מלך ומגלגלים לרולדה.
  • נחצה את הרולדה לשניים ואז נלפף אותם יחד לבורג.
  • אפשר גם לחלק מראש כל כדור ל-2 , למרוח מילוי , לגלגל לרולדה וללפף את 2 הרצועות וליצור בורג.
  • נעביר לתבנית אינגליש משומנת ונניח להתפחה נוספת של 40 דקות או עד להכפלת הנפח.
  • נבריש את העוגה בעדינות בביצה טרופה עם כפית מים וכף סוכר .
  • נכניס לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות(אפשר ורצוי בטורבו) משהו כמו – חצי שעה.

סרטון עם מתכון של עוגת שמרים במילוי גבינה:

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות