חיפוש

מתכון לפריחולס מדהים שייקח אתכם לגיחה קצרה במקסיקו

מתכון לפריחולס מדהימות

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

5/5 - למתכון דירוג של 1 חובבי בישול

פריחולס, המכונה גם שעועית מחודשת, היא מנה מקסיקנית קלאסית שהיא גם לבבית וגם טעימה. הם מרכיב עיקרי במטבח המקסיקני וניתן להגישם כתוספת או להשתמש בהם כמילוי לבוריטוס, טאקו או טוסטאדות. המתכון הזה ידריך אתכם בהכנת פריחולס ביתי טעים, שמנת, משביעה ועמוסה בטעמים מקסיקנים אותנטיים.

איך להכין פריחולס כמו במקסיקו – הרכיבים:

  • 250 גרם שעועית פינטו מיובשת (שעועית מנומרת)
  • 1 בצל קטן, קצוץ דק
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 2 כפות שמן צמחי
  • 1 כפית כמון טחון
  • 1 כפית אבקת צ'ילי (להתאים להעדפת התבלינים שלך)
  • מלח לטעימה
  • פלפל שחור גרוס טרי, לפי הטעם
  • 100 גרם של גבינה מתפוררת (מוצלרה יכולה לעבוד פה טוב)
  • עלי כוסברה טריים, קצוצים (לקישוט)

הוראות:

  1. שוטפים היטב את שעועית הפינטו היבשה במים קרים. מניחים אותם בקערה גדולה ומכסים במים. הניחו להם להשרות למשך הלילה או לפחות 8 שעות.
  2. מסננים את השעועית המושרת ומעבירים לסיר גדול. מוסיפים מספיק מים כדי לכסות את השעועית בכ-5 ס"מ. מביאים לרתיחה על אש בינונית-גבוהה, ואז מנמיכים את האש לנמוכה, מכסים ומבשלים כ-1 עד 1.5 שעות, או עד שהשעועית רכה. ייתכן שתצטרך להוסיף עוד מים במהלך הבישול כדי להבטיח שהשעועית תהיה תמיד מכוסה.
  3. לאחר שהשעועית רכה, מחממים שמן צמחי במחבת נפרדת על אש בינונית. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד לשקיפות, כ-2-3 דקות. מערבבים פנימה את השום הטחון ומבשלים עוד דקה עד לריח.
  4. בעזרת כף מחוררת מעבירים את השעועית המבושלת למחבת עם הבצל והשום ומשאירים מעט מנוזלי הבישול בסיר. מוסיפים לשעועית את הכמון הטחון ואבקת הצ'ילי.
  5. מועכים את השעועית באמצעות מועך תפוחי אדמה או בגב מזלג, מוסיפים מעט מנוזלי הבישול השמורים לפי הצורך כדי להשיג את הסמיכות הרצויה. אם אתם מעדיפים שעועית חלקה יותר, אפשר להשתמש בבלנדר או במעבד מזון.
  6. ממשיכים לבשל את השעועית המעוכה על אש נמוכה, תוך ערבוב תכוף, כ-5-7 דקות עד שהיא מסמיכה.
  7. מתבלים את הפריחולס במלח ופלפל שחור גרוס טרי לפי הטעם. מתקנים את התיבול לפי הצורך.
  8. מגישים את הפריחולס חם, מעוטר בגבינה וכוסברה טרייה קצוצה.

פריחולים תוצרת בית אלה הם מאכל מנחם ורב-תכליתי, מושלם להוספת טעם מקסיקני אותנטי לארוחות שלך. בין אם מוגשים כתוספת, בטאקו או כמטבל עם צ'יפס טורטיה, הם בטוח יהיו להיט. תיהנו מהטעם העשיר והמלוח של האהוב המקסיקני הקלאסי הזה!

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות