דרגו את המתכון
שגית מלכי משתפת אותנו במתכון שלה לפשטידת ברוקולי עם גבינות.
מצרכים להכנת פשטידת ברוקולי:
- 1 ברוקולי טרי או חבילת ברוקולי קפוא
- בצל גדול
- 2 שיני שום כתושות
- כפית שמן זית
- 2 ביצים
- גביע קוטג’ / גבינה לבנה / גבינת שמנת 5%
- כפית גדושה קמח תופח
- כפית גדושה פירורי לחם
- מלח
- פלפל שחור
אופן הכנה:
- את הברוקולי מפרידים לפרחים ומרתיחים בסיר עם מים וכפית מלח עד לריכוך. (אם משתמשים בברוקולי קפוא אין צורך להרתיח לפני.)
- את הבצל קוצצים ומטגנים במחבת עם שום וכפית שמן זית כ-4 דקות, עד לריכוך הבצל.
- בקערה גדולה מערבבים ביצים, גבינה, מלח, פלפל, קמח תופח, פירורי לחם ובצל ושום.
- משמנים תבנית בספריי שמן ויוצקים את בלילת הפשטידה.
- מסדרים את פרחי הברוקולי ולוחצים מעט לתחתית.
- אופים את הפשטידה בתנור חם על 190 מעלות כ-35 דקות, עד להשחמה.