חיפוש

פשטידת חצילים ופטריות מושלמת

פשטידת חצילים ופטריות
אורית לוי משתפת אותנו במתכון שלה לפשטידת חצילים ופטריות מושלמת.

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

אורית לוי משתפת אותנו במתכון שלה לפשטידת חצילים ופטריות מושלמת.

מצרכים להכנת פשטידת חצילים ופטריות:

  • 200 גרם גבינה צהובה מגוררת
  • 1 כף אבקת מרק עוף
  • 2 כפות שמן לטיגון
  • 1 חציל גדול חתוך לקוביות
  • 1 בצק עלים מרודד לריפוד תבנית
  • 1 קופסת שימורים פטריות חתוכות מסוננת
  • 1 בצל גדול קצוץ
  • 200 גרם גבינה מלוחה/בולגרית
  • 1 כף פלפל
  • 1 כף מלח
  • 2 ביצים
  • 1 אשל
  • 2 כפות קמח רגיל

אופן הכנה:

  1. משחימימים את הבצל ביחד עם אבקת המרק בשמן.
  2. לאחר שהבצל מזהיב מוסיפים את קוביות החציל לסיר ומטגנים תוך כדי ערבוב למשך 7 דקות עד שהחציל מתרכך,תוך כדי התהליך מוסיפים לסיר מלח ופלפל.
  3. מוסיפים את הפטריות שמים על אש נמוכה ומבשלים למשך חצי שעה תוך כדי ערבוב מדי פעם.
  4. לאחר חצי שעה נותנים לתערובת החצילים והפטריות להתקרר למשך רבע שעה ומרדדים בצק עלים לגודל של תבנית בינונית חד פעמית כפי שמוצג בסרטון.
  5. את תערובת החצילים וה]טריות שמים מעל הבצק עלים בתבנית ומעל מפזרים גבינות.
  6. מתחילים בהכנת הרביכה:בקערה טורפים היטב את האשל הביצים והקמח עד לתערובת אחידה ללא גושים.
  7. שופכים את הרביכה מעל הגבינות בתבנית שתשמש שכבה עליונה לפשטידה.
  8. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך שעה עד שהפשטידה מזהיבה.

סרטון המדגים את כל שלבי הכנת הפשטידה:

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות