חיפוש

פשטידת תפוחי אדמה גבוהה מרוקאית מתכון מיוחד

פשטידת תפוחי אדמה מרוקאית מחמאר

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

פשטידת תפוחי אדמה גבוהה מרוקאית מתכון מיוחד

פשטידת תפוחי אדמה מרוקאית מתכון מיוחד של אלין שטיוי הרוש

מצרכים:

6-7 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות
3 גזרים חתוכים לקוביות
½ צרור פטרוזיליה
10 ביצים מופרדות לחלבונים וחלמונים
פלפל שחור
מלח
כורכום
אופן הכנה מופיע בהמשך



מתכונים נוספים:

פשטידת תפוחי אדמה ובצל מתכון מנצח
פשטידת תפוחי אדמה
פשטידת תפוחי אדמה מרוקאית – מחמאר

מתכון נוסף של פשטידת תפוחי אדמה של חגית אלקבץ

קצת על אוכל מרוקאי:

האוכל המרוקאי הוא ייצוג אמיתי של המורשת וההיסטוריה התרבותית העשירה של המדינה. זהו שילוב אקלקטי של מטבח ברברי, ערבי וים תיכוני שהושפע רבות מהגיאוגרפיה, האקלים והתרבות של המדינה.

אחד המאפיינים המובהקים של המטבח המרוקאי הוא השימוש בתבלינים. למדינה יש היסטוריה ארוכה של סחר, וסחר התבלינים היה חלק בלתי נפרד מכלכלתה. כתוצאה מכך, המטבח המרוקאי ידוע בפרופילי הטעמים הנועזים והמורכבים שלו, המושגים באמצעות שימוש בתבלינים כמו כמון, קינמון, כורכום, ג'ינג'ר ופפריקה.

היבט מרכזי נוסף של המטבח המרוקאי הוא השימוש בטאג'ינים. מדובר בסירי חרס עם מכסים חרוטיים המשמשים לבישול איטי של תבשילים ותבשילים אחרים. המכסה לוכד אדים, שמסתובבים בחזרה לתוך התבשיל, מה שהופך אותו לרך וטעים. טאג'ינים משמשים בדרך כלל להכנת מאכלים כמו טאג'ין עוף עם לימונים וזיתים משומרים, טאג'ין טלה עם שזיפים מיובשים ושקדים, טאג'ין ירקות עם קוסקוס.

קוסקוס הוא גם מרכיב עיקרי של המטבח המרוקאי. זהו דגן קטן העשוי מסולת המוגש לעתים קרובות עם תבשילים וטג'ינים. קוסקוס יכול להיות בטעם תבלינים או לערבב עם ירקות, בשר.

מנות מרוקאיות פופולריות אחרות כוללות מרק חרירה, עדשים ועגבניות, ופסטיה , מאפה מתוק ומלוח במילוי בשר , שקדים ותבלינים.

לסיכום, המטבח המרוקאי הוא מטבח תוסס ובעל טעם שנטוע עמוק בתרבות ובהיסטוריה של המדינה. השימוש בתבלינים, טאג'ינים וקוסקוס הופכים אותו לחוויה קולינרית ייחודית וטעימה שאסור לפספס.

אופן הכנה:

1. נערבב ביד או במיקסר את הכול ביחד.
2. נתפיח כחצי שעה ונחזור על הלישה פעם שנייה.
3. נקרוץ כדורים בגודל שאוהבים.
4. להתפיח לעוד 15 דקות.
5. לרדד לצורת עיגול.
6. לוקחים מחבת טובה וגדולה שיש לכם ושמים על הגז עם להבה בינונית כשתי דקות מכל צד.
7. כשהלאפות מוכנות נעטוף אותן בשקית ונשמור במקפיא.

פשטידת תפוחי אדמה מחאמר – נועם זיגדון

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות