אורטל עמוס משתפת אותנו במתכון משגע של פשטידת תפוחי אדמה מרוקאית (מחמאר)
מצרכים
5 תפוחי אדמה בינוניים
3 גזרים בינוניים
1 בצל גדול
מספר גבעולי פטרוזיליה
7-8 ביצים
מלח, פלפל, כורכום, אבקת שום
פשטידת תפוחי אדמה מחאמר
מתכונים נוספים
פשטידת מחמאר מרוקאית מתכון מעלף
פשטידת מחמאר מרוקאית
פשטידת תפוחי אדמה מרוקאית – מחמאר
אופן ההכנה
1. בסיר מבשלים את תפוחי האדמה והגזר עד שהם רכים. .
2. חותכים לקוביות קטנות את הירקות המבושלים.
3. קוצצים את הבצל ואת הפטרוזיליה.
4. מניחים יחד בקערה גדולה ומוסיפים 8 ביצים, ומתבלים בכפית מלח, כפית כורכום, כפית אבקת שום ומעט פלפל שחור.
5. מערבבים הכל יחד.
6. בסיר סוטאז' נון סטיק שמים שמן בקרקעית ומחממים, כשהשמן חם שופכים את הבלילה מוגנים כעשר דקות על חום בינוני. .
7. מעבירים את הסיר לתנור לאפייה של 40-50 דקות עד הזהבה למעלה והתייצבות של הפשטידה. .
8. כשהפשטידה מתקררת, לוקחים צלחת גדולה והופכים בזהירות את הפשטידה..
9. מגישים ונהנים. מגישים לצד מטבוחה/ זיתים מתובלים / טחינה..