מקלוני חצילים קריספיים מתכון נדיר
סתיו סעדון משתפת אותנו במתכון מושלם של מקלוני חצילים קריספים בטירוף.
מצרכים:
2 חצילים (עדיף קלים וצרים יחסית ככה הם עם כמה שפחות גרעינים)
2 כוסות קמח
2 ביצים
2 כוסות פירורי לחם
שמן (לטיגון)
למטבלים:
טחינה
3 כפות מיונז
2 שום כתוש
3 גבעולי שמיר קצוץ
אופן הכנה מופיע בהמשך.
מתכונים נוספים עם חציל:
סלט חצילים מתכון הכי טעים שיש
מנזלה -תבשיל דרוזי של חצילים וחומוס ברוטב עגבניות
גלילות חצילים במילוי בשר ברוטב עגבניות שרי
מתכון נוסף של ציפס חצילים:
אופן הכנה:
1. מקלפים את החצילים, חותכים למקלות עבים וממליחים ואז מניחים בצד לכמה דקות.
2. בקערות מסדרים – קמח, ביצה (אפשר להמליח מעט) ופירורי לחם. מתחילים לצפות את כל המקלות מכל הכיוונים לפי הסדר – קמח, ביצה ופירורים.
3. על המקלות העמוסים הגרעינים עדיף לוותר כי הם גם פחות טעימים וגם מתפרקים בטיגון לפעמים.
4. מטגנים בשמן עמוק עד להזהבה ומניחים על רשת פסים.
5. מגישים לצד טחינה ומיונז שום שמיר.
תוספת חשובה מאוד – את שאריות הביצה והקמח אפשר לטגן לחביתיות ממכרות. מוסיפים לבלילה מעט מים, מלח ופלפל ומניחים עם כף קובוטה בשמן עד שזה משחים.