דרגו את המתכון
תומר תומס משתף אותנו במתכון שלו לצלי כתף בתנור.
סרטון שמדגים איך מכינים צלי כתף בתנור:
מצרכים:
- 5 בצלים חתוכים לרצועות ומטוגנים בשמן (לטגן את רצועות הבצל ולשים בצד עם השמן שלהם)
- צלי כתף שלם מספר 5
- שמן במידת הצורך
- חצי כוס מים
- כף מרק עוף
- כפית מלח
- 1 כף תבלין תערובת חומה של תומר תומס – אם אין אפשר לשים את התבלינים הבאים:משיה,פפריקה,כורכום,מעט שום,עלי דפנה טחונים
- מעט פלפל שחור
אופן הכנה:
- ברוסטר עושים סגירה ללא שמן לצלי הכתף מכל הצדדים כפי שמוצג בסרטון.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות מצב טורבו.
- בקערית קטנה שמים את הבצל שטיגנו בו את השמן(לסחוט מהבצל המטוגן כמה שיותר שמן) ומוסיפים עוד שמן רגיל שבסך הכל יתקבל כמות של חצי כוס שמן.
- נתחיל בהכנת התערובת תבלינים: מוסיפים לקערית עם השמן חצי כוס מים,מרק עוף,כפית מלח ותבלין תערובת חומה של תומר תומס או תבלינים אחרים שאתם אוהבים,מעט פלפל שחור ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה .
- לאחר שסגרנו את הצלי כתף מכל הצדדים,שמים בצדב ושמים בתחתית הרוסטר את חצי מהכמות של הבצל המטוגן.
- מעל הבצל המטוגן ששמנו בתחתית הרוסטר נשים את צלי הכתף ומעל נשים את יתרת הבצל המטוגן (הכל מודגם בסרטון) ומעל נפזר את תערובת התבלינים שהכנו.
- מכסים את הרוסטר ובידית עם החור של הרוסטר שמים יין אדום ומכניסים לתנור למשך 3 שעות עד 3.5 שעות עד שצלי הכתף רך (תלוי בגודל של הצלי כתף).
- מוציאים מהתנור, מחלצים מהתבנית ,פורסים ומגישים.