חיפוש

צלי כתף משגע מתכון מושלם וחגיגי

צלי כתף משגע

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

צלי כתף משגע מתכון מושלם וחגיגי

צלי כתף משגע מתכון מושלם וחגיגי מתכון של אריאלה גולדמן
צלי כתף ידוע גם ברכותו. כשהוא מבושל כהלכה, יש לו מרקם חמאתי ונמס בפה הדומה לפילה מיניון.

מצרכים:

2 קילו צלי כתף טרי ( מס' 5 )
שמן זית (לפי הטעם)
מלח (קורט)
פלפל שחור (לפי הטעם)
1 כפית כורכום
1 כף פפריקה
5 גרגירי פלפל אנגלי (שלם)
2 עלי דפנה
½ כפית קורנפלור
פטריות שמפניון/ערמונים קלופים (לפי הטעם)
למרינדה:
2 כוסות יין אדום חצי יבש / או יין לבן / יין בטעם פירותי עדין / בירה לבנה
1 בצל
1 כרישה
1 גזר
1 שורש סלרי (חתוך גס)
אופן הכנה מופיע בהמשך



מתכונים נוספים:

צלי כתף בתנור מתכון מטורף
צלי בשר ברוטב פטריות מתכון מעלף
צלי כתף בתנור מתכון של תומר תומס

מתכון נוסף לצלי כתף

אופן הכנה:

1. נשרה את נתח הבשר כ-4 שעות לפני הבישול.
2. נשים את היין ונוסיף לו את ירקות השורש החתוכים.
3. אחרי ההשריה נחמם סיר עם רבע כוס שמן זית.
4. ננגב את הנתח בנייר סופג, ונתבל במלח ופלפל ונשחים מכל הצדדים, כדי שהבשר יקבל צריבה יפה. (חשוב לא על להבה גבוהה כדי שהשמן לא יישרף).
5. נוסיף את הנוזלים – נקפיד שהנתח יהיה מכוסה לפחות עד 1/3 גובהו ביין וציר (המים בהם מתבשל הבשר בהמשך) ביחס של 1:1.
6. אם צריכים להוסיף נוזלים, נוסיף מים, כדי שאחרי הצמצום של הרוטב הוא לא יצא רוטב מלוח.
7. נוסיף פנימה את הירקות ו-5 גרגירי פלפל אנגלי שלם עם 2 עלי דפנה.
8. נביא לרתיחה ואז ננמיך להבה ונבשל כ-3 וחצי שעות.
9. אחרי שנסיים בישול נפריד בין הבשר לציר. בכלי נפרד במקרר נאחסן את הבשר, ואת הציר בכלי נפרד, את הירקות נשליך לפח.
10. יום למחרת נפרוס את נתח הבשר לפרוסות יפות.
11. את הציר ששמרנו בקירור נוציא ונביאו לרתיחה, ואז נערבב חצי כפית קורנפלור ב-3 כפות מים ונוסיף לרוטב המבעבע.
12. נצמצם את הרוטב ונתבל מלח, פלפל שחור, כפית כורכום, כף פפריקה.

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות