דרגו את המתכון
תומר תומס משתף אותנו במתכון מהיר שלו לצלעות טלה עם פירות יבשים.
מצרכים:
- צלעות טלה
- פלפל שחור גרוס
- 2 בצלים חתוכים לרצועות
- רבע כוס שמן
- תערובת של פירות יבשים(משמשים,צימוקים,תאנים,תמרים) קצוצים בצורה גסה.
- מעט שקדים
- רבע כף כורכום
- רבע כף פלפל שחור גרוס
- כפית מלח
- 3/4 כוס יין אדום
אופן הכנה:
- מחממים מחבת פסים ושמים מעט שמן.
- צורבים את צלעות הטלה מ-2 הצדדים ובמהלך הצריבה,מפזרים פלפל שחור גרוס מעל צלעות הטלה.
- מתחילים בהכנת הרוטב,בסיר סוטאז',שמים רבע כוס שמן ומחממים,בינתיים את הצלעות טלה שצרבנו במחבת מ-2 הצדדים,שמים בצד.
- כאשר השמן ששמנו בסיר מתמם,שמים את הבצל ומתחילים בטיגון.
- מוסיפים אל הסיר את תערובת הפירות היבשים הקצוצים ומוסיפים מעט שקדים,רבע כף כורכום,רבע כף פלפל שחור גרוס,כפית מלח ומערבבים.
- מוסיפים לסיר 3/4 כוס יין אדום,מביאים לרתיחה ואז נותנים ליין להתאדות על מנת שהתבשיל לא יהיה חמוץ ומבשלים כ-5 דקות,תוך כדי ערבוב.
- מסדרים מעל תערובת הפירות היבשים והבצל בסיר את צלעות הטלה שצרבנו,מכסים את הסיר ונותנים להתבשך למשך כ-25 דקות.
- לאחר כ-25 דקות,מסירים מהאש ומגישים.