חיפוש

קארי ירוק: טעים, חריף ומלא טעמים

קארי ירוק

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

קארי ירוק הוא מנה תאילנדית תוססת וארומטית שבטוח תפתה את בלוטות הטעם שלך עם עשבי התיבול והתבלינים הריחניים שלה. קארי טעים זה כולל רוטב עשיר וקרמי עם פלפל צ'ילי ירוק, עשב לימון וחלב קוקוס, ויוצר איזון מושלם בין חום ומתיקות.

איך מכינים קארי ירוק – המרכיבים

למשחת קארי ירוק:

  • 2 פלפלי צ'ילי ירוקים, קצוצים
  • 3 שיני שום, קצוצות
  • 2 בצלי שאלוט קצוצים
  • 1 גבעול לימון קצוץ (רק החלק הלבן)
  • חתיכת ג'ינג'ר בגודל אגודל, קלופה וקצוצה
  • 1 כף כוסברה טחונה
  • 1 כפית כמון טחון
  • 1 כפית כורכום טחון
  • 1 כף משחת שרימפס (לא חובה)
  • גרידה ומיץ של 1 ליים
  • מלח לטעימה

לקארי:

  • 400 מ"ל חלב קוקוס
  • 300 גרם חלבון לבחירתך (עוף, טופו וכו'), פרוס או חתוך לקוביות
  • 200 גרם ירקות מעורבים (פלפלים, חצילים, נצרי במבוק וכו'), פרוסים
  • 2 כפות שמן צמחי
  • 2 כפות רוטב סויה (לתיבול)
  • עלי בזיליקום טריים או כוסברה לקישוט

מרכיבים חלופיים:

  • לגרסה טבעונית, השמיטו את משחת השרימפס או השתמשו בחלופה טבעונית, ובחרו כחלבון בטופו או ירקות.
  • השתמשו באמיני טמרי או קוקוס במקום רוטב סויה לגרסה ללא גלוטן.
  • התאם את כמות פלפלי הצ'ילי הירוק לפי רמת החריפות הרצויה לך.

איך מכינים קארי ירוק – השלבים

  1. מתחילים בהכנת משחת הקארי הירוק. מערבבים בבלנדר או במעבד מזון את כל מרכיבי העיסה ומערבבים עד לקבלת מרקם חלק.
  2. מחממים שמן צמחי במחבת גדולה או בסיר על אש בינונית. מוסיפים את משחת הקארי הירוק ומבשלים 2-3 דקות, תוך כדי ערבוב מתמיד, עד לקבלת ריח.
  3. מוסיפים את החלבון לבחירתך למחבת או לסיר ומבשלים עד להשחמה מכל הצדדים.
  4. יוצקים פנימה את חלב הקוקוס ומביאים את התערובת לרתיחה. תן לזה להתבשל במשך 10-15 דקות, תוך ערבוב מדי פעם.
  5. מוסיפים את הירקות המעורבים לקארי ומבשלים 5-7 דקות נוספות, או עד שהירקות רכים.
  6. מתבלים את הקארי ברוטב סויה, מתקנים תיבול לפי הטעם.
  7. מקשטים את הקארי הירוק בעלי בזיליקום טריים או כוסברה לפני ההגשה.

תיהנו מהקארי הירוק הביתי שלכם המוגש על אורז מאודה או נודלס לארוחה משביעה מפוצצת בטעמים תאילנדיים.

מתכון זה מיועד ל-4 אנשים, אך ניתן להתאים את הכמויות לפי העדפותיכם והתיאבון.

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות