חיפוש

קבבים – חגיגת קבב טלה רוחש

קבבים

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

5/5 - למתכון דירוג של 1 חובבי בישול

 

התכוננו למסע קולינרי שיעביר את בלוטות הטעם שלכם היישר לרחובות ההומים של המזרח התיכון! 

קבבים, האלופים הבלתי מעורערים של אוכל רחוב, מפארים את חיכינו במשך מאות שנים. מהשווקים התוססים של איסטנבול ועד למטבחים הארומטיים של פרס, המתכון הזה מביא את המהות של קבבים אותנטיים עד הבית שלך.

 

רשימת רכיבים:

עבור המרינדה:

 500 גרם טלה חתוך לקוביות בגודל 2 ס"מ

 1 כוס יוגורט רגיל

 3 שיני שום, קצוצות

 1 כף כמון טחון

 1 כף פפריקה מעושנת

 1 כפית כורכום

 1 כף כוסברה טחונה

 מלח ופלפל לפי הטעם

 

עבור הקבבים:

 1 בצל אדום גדול חתוך לקוביות

 1 פלפל אדום, חתוך לקוביות

 1 פלפל צהוב, חתוך לקוביות

 

להגשה:

פטרוזיליה טרייה קצוצה

 פיתות חמות

 רוטב צזיקי שמנת

שלבי הכנה:

  1. להשרות את הטלה:
  •      מערבבים בקערה יוגורט, שום טחון, כמון, פפריקה מעושנת, כורכום, כוסברה, מלח ופלפל.
  •      מוסיפים את קוביות הטלה, מוודאים שכל נתח מצופה היטב. להשרות לפחות שעתיים או, באופן אידיאלי, למשך הלילה לקבלת טעם מקסימלי.
  1. לשפד את הטוב:
  •      מחממים את הגריל או התנור ל-200 מעלות צלזיוס.
  •      השחילו על השיפודים טלה במרינדה, בצל אדום ופלפלים, לסירוגין לתענוג צבעוני.
  1. לשים בגריל:
  •      צולים את הקבבים כ15-20 דקות, הופכים מדי פעם, עד שהטלה מבושל לרמת העשייה הרצויה והירקות חרוכים ונימוחים.
  1. להגיש עם כשרון:
  •      מפזרים על הקבבים פטרוזיליה טרייה קצוצה.
  •      מגישים על פיתה חמימה עם כף נדיבה של רוטב צזיקי.

יתרונות תזונתיים:

  • טלה הוא מעצמה של חומרים מזינים, המספק מקור עשיר של חלבון באיכות גבוהה, ויטמינים חיוניים כמו B12 וניאצין, ומינרלים כגון אבץ וברזל. 
  • יוגורט במרינדה לא רק מרכך את הבשר אלא גם מוסיף מנה של פרוביוטיקה ידידותית למעיים וסידן.

תשואה וזמן:

מתכון זה מכיל כ-4 מנות ולוקח כ-30 דקות להכנה ולבישול משולבים.

רמת קושי:

קל-בינוני. זה משב רוח אם יש לכם כישורי צלייה בסיסיים וסבלנות לתת לטלה לספוג את כל הטעמים הטעימים האלה.

חלופות:

לאוכלי כשרות, החליפו טלה בעוף או בקר והבטיחו שכל שאר המרכיבים עומדים בחוקי התזונה הכשרים. ניתן להשרות טופו או טמפה גם באמצעות אותם טעמים לאפשרות צמחונית מרטחת שפתיים.

טיפים למקצוענים:

  •  משרים שיפודי עץ ל-30 דקות לפחות כדי למנוע מהם להתלקח על הגריל.
  •  ניסוי עם ירקות שונים כמו עגבניות שרי או קישואים לתוספת גיוון.
  •  לבעיטת טעם נוספת, יש לפזר מעט סומאק או לזלף מולסה של רימונים לפני ההגשה.

הנה לכם  פיצוץ של טעמים שיהפוך את המטבח שלכם למקום הכי חם בעיר. הפעילו את הגריל הזה ותנו לטירוף הקבב להתחיל!

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות