חיפוש

קבב טורקי מתכון מושלם של תומר תומס

קבב טורקי מתכון 1
מתכון לקבב טורקי מושלם עם לאפה טורקית של תומר תומס

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

מתכון קל ופשוט ללאפה טורקית וקבב דונר של תומר תומס

מצרכים:
1 ק"ג בשר (צלעות מספר 2 טרי)
500 גרם בשר טלה עם שומן
3 בצלים
1 עגבניה בינונית
פלפל חריף בהתאם לחריפות המבושקת,תומס השתמש ב-2 או גמבה במקום.
כפית וחצי פלפל שחור גרוס
כפית וחצי מלח
כף כמון
כף סומק
שיפודי מתכת רחבים אם אין אז אפשר שיפודי עץ
2 שיני שום

ללאפה הטורקית:
1 כף שמרים
1 כף סוכר
רבע כוס שמן זית
כוס וחצי מים פושרים
4 כוסות קמח לבן מנופה

אופן הכנה:
1. במטחינה טוחנים את הבצל,עגבניה,פלפל חריף ,שום לתוך מסננת (אנחנו לא רוצים נוזלים בתוך הקבב),לאחר שטחנו אנחנו ממש סוחטים מכל נוזל)
2. טוחנים את הטלה במטחנה
3.בקערה גדולה, מערבבים את הבשר בקר עם הירקות והטלה ומתחילים להוסיף תבלון (כמון,סומק,פלפל שחור גרוס,מלח) ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
4. מעבירים לטחינה נוספת של במטחנה ,מכסים ומכניסים למקרר למשך חצי שעה
5. לוקחים קערה עם מים,מרטיבים את היד ויוצרים קציצה ומשפדים על השיפוד כפי שמוצג בסרטון.
6. מסדרים את הקבבים שהכנו על מגש,מכסים ומכניסים לחצי שעה נוספת במקרר.
7. מתחילים בהכנה של הלאפה הטורקית :שמים בקערה את המים הפושרים,שמרים,שמן זית,סוכר ומערבבים ונותנים לשמרים לעבוד.
8. מוסיפים לתערובת השמרים את הקמח ומערבבים לבצק אחיד,משמנים מעט,מכסים ונותנים לזה לתפוח בין 40 דקות לשעה עד שזה מכפיל את הנפח.
9. לאחר שהבצק תפח, מקמחים בנדיבות משטח העבודה,חותכים לכדורים ומרדדים כפי שמוצג בסרטון ולוחצים בעזרת האצבעות בבצק.
10. אופים בסיר חשמלי(סיר פרנה) את הלאפה,מפזרים מעט מים מעל הלאפות לפני האפייה.,אופים בערך 3 דקות ושמים בצד.
11. צולים את הקבב על גריל בערך 2-3 דקות מכל צד,שמים בתוף הלאפה שהכנו,מוסיפים סלט ירקות וכל ממרח אחר(חומוס,חצילים ,טחינה או מה שאתם אוהבים ) ומגישים.

למתכוני בשר נוספים יש ללחוץ על הקישור: מתכוני בשר

סרטון שמדגים את כל שלבי ההכנה של הקבב דונר טורקי ואת הלאפה הטורקית של תומר תומס:

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות