קובה בורגול מטוגנת
שושי זרקה משתפת אותנו במתכון שתמיד מצליח לקובה בורגול וסולת מטוגנת במילוי בשר בדיוק כמו של סבתא עירקית.
יש הקוראים לה קובה בורגול מטוגנת עירקית ויש הקוראים לה קובה כורדית מטוגנת או קובה בורגול סורית, האמת שזה לא כלכך משנה מה מקור הקובה,היא פשוט טעימה בטירוף.
מהכמות הזאת של המתכון יוצאים 30 קובות בערך.
אין צורך לסחוט את הבורגול לאחר השריה
מצרכים:
3.5 כוסות (חד פעמי חם) בורגול דק
2 כוסות סולת
מלח
מעט כורכום
מעט בהרט
חצי כוס מים
קובה בורגול מטוגנת – קובה נבולסיה
קובה חמוסטה מתכון מושלם
קובה בורגול מושלמת וקריספית
למילוי:
5 בצלים
500 גרם בשר טחון גס
חצי צרור פטרוזיליה קצוץ
שקדים מקלות(שבבי שקדים מולבנים)
מלח
פלפל שחור
בהרט
אופן הכנה:
1. מכסים את הבורגול במים(המים צריכים להיות מעל גובה הבורגול) ומשרים למשך 40 דקות.
2. לאחר 40 דקות מוסיפים 2 כוסות סולת,כורכום,מלח,בהרט,לשים ואז מוסיפים עוד חצי כוס מים,לשים שוב ואז מכסים בניילון ונותנים לנוח.
3. מתחילים בהכנת המילוי: מטגנים 5 בצלים עד להזהבה ואז מטגנים את הבשר הטחון ביחד עם פטרוזיליה,מקלות שקדים,מלח,פלפל שחור ובהרט עד שהבשר מוכן ואז שמים בצד עד שמתקרר.
4. לאחר שהמילוי התקרר ,לוקחים חתיכה בינונית מהבצק שהכנו, ממלאים בתערובת הבשר,סוגרים היטב ומטגנים בשמן עמוק עד להזהבה.
מוסיף לכם עוד 2 סרטונים של קובה מטוגנת על מנת שהטכניקה של הכנה תהיה ברורה יותר:
קובה בורגול של סבתא יפה:
קובה נבולסיה מטוגן של רחל מור: