קובה חמוסטה מתכון מנצח
אורית לוי משתפת אותנו במתכון מושלם של קובה חמוסטה.
מצרכים:
למעטפת
200 גר' ג'רישה (בורגול דק)
450 גרם סולת
25 גרם מרגרינה רכה
כף מלח
למלית:
חצי ק"ג בקר טחון
4 כפות שמן לטיגון
1 בצל קצוץ
5 שיני שום כתוש
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
חצי כף בהרט
חצי צרור עלי פטרוזיליה קצוצים
למרק
3 כפות שמן
1 בצל גדול קצוץ
צרור עלי סלרי קצוצים
גבעולי עלי סלרי קצוצים
4 בצל ירוק קצוץ דק
10 שיני שום קצוצות
2 קישואים קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
1 בטטה קלופה וחתוכה לקוביות קטנות
2 גזרים קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
רבע כפית מלח לימון
1 כף אבקת מרק עוף (לא חובה אבל ממש מוסיף לטעם)
1 כפית כורכום
1 כף חוויאג' למרק
חצי כף פלפל שחור גרוס
מיץ מ- 1 לימון סחוט
אופן הכנה מופיע בהמשך
מתכוני קובה נוספים:
קובה בורגול מטוגנת – מתכון שתמיד מצליח
קובה בורגול מטוגנת ומבושלת (2 גרסאות שונות)
קובה סלק מתכון של תומר תומס כולל סרטון
מתכון נוסף לקובה חמוסטה של נועם זיגדון:
אופן הכנה:
1. לשטוף את הבורגול ולסנן. להניח בקערה, למלא מים עד גובה הבורגול ומעט יותר, להניח ל- 40 דקות עד שהמים נספגים.
2. להוסיף מרגרינה ואת הסולת תוך כדי לישה עד שמתקבל בצק גמיש. לכסות ולתת לנוח כ- 40 דקות נוספות.
3. לחמם שמן במחבת ולטגן את הבצל עד הזהבה. להוסיף את השום ולטגן עוד מס' שניות. להוסיף את הבשר הטחון ולטגן תוך ערבוב עד שמשנה צבעו לאפרפר.
4. להוסיף תבלינים, לערבב היטב עם מזלג. לסגור את האש ולהוסיף את הפטרוזיליה. לתת להצטנן מעט.
למרק:
5. בסיר גדול לחמם את השמן ולטגן את הבצל עד הזהבה. להוסיף את כל יתרת המצרכים חוץ ממיץ הלימון.
6. לערבב היטב, לסגור מכסה ולטגן כ- 4 דקות לאידוי.
7. להוסיף בערך 3 ליטר מים ולהרתיח. להוריד ללהבה נמוכה ולבשל כ- 30 דקות עם מכסה חצי סגור.
8. להוסיף מיץ לימון, לטעום ואם חסר מלח או פלפל – להוסיף.
להכנת הקובות:
9. להרטיב ידיים כל זמן ההכנה. כשהידיים רטובות הבצק נהיה גמיש ונוח למילוי.
10. קורצים מהבצק כדור קטן, יוצרים בו גומה עם האגודל ויוצרים "בור" להכנסת המילוי.
11. מניחים בשקע כפית מלאה מהמילוי מהמחבת, באצבעות רטובות סוגרים את הכדור על המילוי, 12. מגלגלים מעט בידיים ויוצרים כדור. משטחים מעט ומניחים על מגש מרופד בנייר אפייה.
13. להכניס את הקובות למרק הרותח ולבשל 20 דקות.