4/5 - למתכון דירוג של 4 חובבי בישול

קובה חמוסטה מתכון קל לחורף

במעבה החורף, כאשר הרוחות נושבות והגשם מטפטף, אין כמו קערה מהבילה של קובה חמוסטה כורדית כדי לחמם את הגוף והנשמה. מאכל עתיק זה, אשר מקורו בכורדיסטן, טומן בחובו טעמים עשירים ומגוונים, שילוב מופלא של בשר מתובל, בצק רך , ומרק ירקות חמוץ-מתוק.

ארץ המקור:

כורדיסטן, אזור הררי ומרשים הנמצא בין טורקיה, עיראק, איראן וסוריה, ידוע במטבחו העשיר והמגוון. הקובה חמוסטה היא אחת המנות המזוהות ביותר עם המטבח הכורדי, ומהווה חלק בלתי נפרד מהתרבות וההיסטוריה של האזור.

מתכון של ליטל אשואל.

מרכיבים:

לבצק:

למלית בשר טחון:

למלית סיסקה:

למרק חמוסטה:

הכנה:

הבצק:

  1. ללוש את כל המרכיבים יחד 5 דקות.
  2. לכסות ולנוח 30 דקות.

מלית בשר טחון:

  1. לטגן בצל עד להזהבה.
  2. להוסיף בשר ותבלינים, לטגן עד להזהבה.
  3. להוסיף פטרוזיליה, לקרר ולסנן.

מלית סיסקה:

  1. לטגן בשר עד להזהבה.
  2. להוסיף בצל, פלפל שחור ומלח.
  3. לצלות 2-2.5 שעות עד שהבשר משחים והשומן מצטמצם.
  4. לטחון במעבד מזון עם כרפס, סלרי, שום, פלפל שחור ומלח.

הרכבה:

  1. למלא את הבצק במלית.
  2. לבשל את הקובה במרק חמוסטה 30 דקות.

מרק חמוסטה:

  1. לטחון כרפס, סלרי וסלק ירוק.
  2. לטגן את התערובת בשמן.
  3. להוסיף ירקות טריים, מים, לימונים, כורכום, מלח ופלפל שחור.
  4. להביא לרתיחה ולבשל 5 דקות.

טיפים:

דרגת קושי: בינוני

זמן הכנה: 3-4 שעות

הצעות הגשה:

יתרונות תזונתיים:

אז למה אתם מחכים? קבלו את המתכון הזה, התחילו לבשל ותיהנו מקערה חמה ומנחמת של קובה חמוסטה כורדית!

אני זוכר את הפעם הראשונה שטעמתי קובה חמוסטה כורדית. הייתי ילד קטן, והסבתא שלי הכינה אותה במיוחד בשבילי. מיד התאהבתי בטעמים העשירים והמרקם הרך. מאז ועד היום, קובה חמוסטה היא אחת המנות האהובות עליי.

אני מקווה שגם אתם תיהנו מהמתכון הזה ותגלו את הטעם המיוחד של קובה חמוסטה כורדית.

בתיאבון!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות