חיפוש

קובה חמוסטה מתכון קל לחורף

קובה חמוסטה מתכון קל לחורף

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

4/5 - למתכון דירוג של 4 חובבי בישול

קובה חמוסטה מתכון קל לחורף

במעבה החורף, כאשר הרוחות נושבות והגשם מטפטף, אין כמו קערה מהבילה של קובה חמוסטה כורדית כדי לחמם את הגוף והנשמה. מאכל עתיק זה, אשר מקורו בכורדיסטן, טומן בחובו טעמים עשירים ומגוונים, שילוב מופלא של בשר מתובל, בצק רך , ומרק ירקות חמוץ-מתוק.

ארץ המקור:

כורדיסטן, אזור הררי ומרשים הנמצא בין טורקיה, עיראק, איראן וסוריה, ידוע במטבחו העשיר והמגוון. הקובה חמוסטה היא אחת המנות המזוהות ביותר עם המטבח הכורדי, ומהווה חלק בלתי נפרד מהתרבות וההיסטוריה של האזור.

מתכון של ליטל אשואל.

מרכיבים:

לבצק:

  • 375 גרם ג'ריש מושרית (3/4 חבילה)
  • 4 כוסות סולת
  • 1/4 כוס שמן
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1 כוס מים

למלית בשר טחון:

  • 1 קילו בשר טחון
  • 1 בצל קצוץ
  • 1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1/2 כפית כמון
  • פלפל שחור
  • מלח

למלית סיסקה:

  • 1 קילו בשר מס' 2 חתוך לקוביות
  • 1 בצל קצוץ
  • 1 צרור כרפס
  • 4 גבעולי סלרי
  • 4 שיני שום כתושות
  • פלפל שחור
  • מלח

למרק חמוסטה:

  • 1/2 צרור כרפס טחון
  • 3 גבעולי סלרי טחונים
  • 1/2 צרור סלק ירוק טחון
  • 1 צרור כרפס
  • 3 גבעולי סלרי
  • 1/2 צרור סלק ירוק
  • שיני שום פרוסות
  • 2 לימונים סחוטים
  • כורכום
  • מלח
  • פלפל שחור

הכנה:

הבצק:

  1. ללוש את כל המרכיבים יחד 5 דקות.
  2. לכסות ולנוח 30 דקות.

מלית בשר טחון:

  1. לטגן בצל עד להזהבה.
  2. להוסיף בשר ותבלינים, לטגן עד להזהבה.
  3. להוסיף פטרוזיליה, לקרר ולסנן.

מלית סיסקה:

  1. לטגן בשר עד להזהבה.
  2. להוסיף בצל, פלפל שחור ומלח.
  3. לצלות 2-2.5 שעות עד שהבשר משחים והשומן מצטמצם.
  4. לטחון במעבד מזון עם כרפס, סלרי, שום, פלפל שחור ומלח.

הרכבה:

  1. למלא את הבצק במלית.
  2. לבשל את הקובה במרק חמוסטה 30 דקות.

מרק חמוסטה:

  1. לטחון כרפס, סלרי וסלק ירוק.
  2. לטגן את התערובת בשמן.
  3. להוסיף ירקות טריים, מים, לימונים, כורכום, מלח ופלפל שחור.
  4. להביא לרתיחה ולבשל 5 דקות.

טיפים:

  • חשוב להשתמש בג'ריש איכותי.
  • ניתן להשתמש במלית צמחונית במקום מלית בשר.
  • ניתן להוסיף ירקות נוספים למרק.

דרגת קושי: בינוני

זמן הכנה: 3-4 שעות

הצעות הגשה:

  • ניתן להוסיף למרק ירקות נוספים, כמו גזר, תפוחי אדמה או בטטה.
  • ניתן להגיש את הקובה עם פיתה טרייה.
  • ניתן לפזר על הקובה מעט פטרוזיליה קצוצה.
  • ניתן להוסיף למרק מעט כמון טחון.
  • ניתן להגיש את הקובה עם סלט ירקות קצוץ.
  • ניתן להכין את הקובה מראש ולשמור במקרר או במקפיא.
  • ניתן לחמם את הקובה במיקרוגל או בתנור.

יתרונות תזונתיים:

  • הקובה חמוסטה היא מאכל עשיר בחלבון, פחמימות וסיבים תזונתיים.
  • הבצק עשוי מג'ריש, שהוא דגן מלא וטוב לבריאות.
  • המלית עשירה בבשר או בירקות, מה שמספק חלבון וויטמינים.
  • המרק עשיר בירקות, מים ותבלינים, מה שתורם לבריאות מערכת העיכול.
  • הקובה חמוסטה היא מאכל משביע ומזין, מה שהופך אותה לארוחה נהדרת לכל המשפחה.

אז למה אתם מחכים? קבלו את המתכון הזה, התחילו לבשל ותיהנו מקערה חמה ומנחמת של קובה חמוסטה כורדית!

אני זוכר את הפעם הראשונה שטעמתי קובה חמוסטה כורדית. הייתי ילד קטן, והסבתא שלי הכינה אותה במיוחד בשבילי. מיד התאהבתי בטעמים העשירים והמרקם הרך. מאז ועד היום, קובה חמוסטה היא אחת המנות האהובות עליי.

אני מקווה שגם אתם תיהנו מהמתכון הזה ותגלו את הטעם המיוחד של קובה חמוסטה כורדית.

בתיאבון!

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות