חיפוש

תענוג של מרק פטריות שמנת

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

תענוג של מרק פטריות שמנת

היי, חברים חובבי אוכל! היום, אנחנו צוללים לתוך עולם הנוחות עם מתכון לבבי ומרגיע את הנפש – מרק פטריות שמנת. המנה הקלאסית הזו מחממת לבבות ובטן במשך דורות, והגיע הזמן שתכניס את הטוב הזה למטבח שלך.

מרק פטריות, מרקחת נצחית, מתחקה אחר שורשיו על פני מסורות קולינריות שונות. ממטבחים אירופאים ועד תענוגות אסייתיים, כל תרבות שמה את הסיבוב הייחודי שלה על המרק הרב-תכליתי הזה. זוהי התערובת האולטימטיבית של פטריות אדמתיות, עשבי תיבול ארומטיים וטוב טעם שמנת שהופכת אותו לאוכל מנחם בעולם.

רכיבים:

  • 500 גרם פטריות טריות, פרוסות (להתפרע עם תערובת של זנים!)
  • 1 בצל גדול, קצוץ דק
  • 3 שיני שום, קצוצות
  • 2 כפות חמאה
  • 2 כפות קמח לכל מטרה
  • 1 ליטר מרק ירקות או עוף
  • 1 כוס שמנת מתוקה
  • 1 כפית עלי טימין, מיובשים
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • פטרוזיליה קצוצה לקישוט

הצעות חלופיות:

לחברים הכשרים שלנו או לבעלי הגבלות תזונתיות, אל חשש! החליפו את החמאה בשמן זית, וודאו שהמרק שלכם מתאים לצרכים התזונתיים שלכם. קרם קוקוס יכול להחליף שמנת מתוקהה, ולספק אלטרנטיבה נטולת חלב מבלי לוותר על המרקם המשגע.

יתרונות תזונתיים:

  • פטריות, כוכבת המופע שלנו, תופסות פאנץ' במחלקת התזונה.
  • הם עשירים בויטמינים, במיוחד ויטמיני B כמו ריבופלבין וניאצין.
  • בנוסף, הם דלים בקלוריות ועשירים בנוגדי חמצון, מה שהופך את המרק הזה לא רק לטעים אלא לבחירה בריאה.

כמות: מתכון זה משרת בנדיבות 4 נשמות רעבות. מושלם לארוחת ערב נעימה או להרשים את החברים שלך במפגש מזדמן.

זמן הכנה: לוקח כ-45 דקות.

רמת קושי: אל תפחדו, חברי למטבח! המתכון הזה נופל באופן ישיר בקטגוריית הקל. אם אתה יכול לקצוץ ירקות ולערבב סיר, יש לך את זה. אין צורך באקרובטיקה קולינרית.

טיפים לבישול:

מעורב פטריות: שחק עם זני פטריות – קרמיני, שיטאקי, או אפילו פטריות בר להגברת טעם נוספת.

קסם צמחי מרפא: אל תירתע מניסויים בצמחי מרפא. קורט רוזמרין או קורט טרגון יכולים להעלות את המרק שלכם לגבהים חדשים.

טוויסט מרקם: מערבבים רק חלק מהמרק למרקם שמנמן יותר, או לכו על הכל לחוויה חלקה קטיפתית.

תוספות קראנצ'יות: קרוטונים קלויים, בייקון פריך, או אפילו פיזור פרמזן יכולים להוסיף קראנצ'יות מענגת לקערה שלך.

קסם חימום חוזר: אם התמזל מזלכם שיש לכם שאריות, חיממו בעדינות את המרק כדי לשמור על המרקם הקרמי שלו.

הנה לכם, אנשים! צלול לתוך החמימות של מרק פטריות תוצרת בית, ותנו לבלוטות הטעם שלכם לרקוד משמח. תהנה מההרפתקה הקולינרית!

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות