דרגו את המתכון

קיש בטטה ובצל סגול- מתכון פשוט וטעם מענג

דבר בטוח! להלן מתכון נעים ומזין לקיש בטטה ובצל אדום המושלם לבראנץ', צהריים או ערב. למנה זו שורשים באזור הכפרי הצרפתי אך זוכה לטוויסט מודרני בתוספת של בטטה ובצל אדום. זהו שילוב מענג של טעמים ומרקמים שבוודאי ירשים את בלוטות הטעם שלך!

רכיבים:

הוראות הכנה:

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
  2. מרדדים את עלה הבצק ומרפדים בו קיש או תבנית פשטידה משומן, קוטמים כל עודפי מאפה מהשוליים.
  3. במחבת מחממים מעט שמן זית על אש בינונית. מוסיפים את הבטטה הפרוסה והבצל האדום, ומבשלים עד לריכוך, כ-8-10 דקות. מתבלים במלח, פלפל וקורט אגוז מוסקט.
  4. בקערת מיקסר טורפים יחד את הביצים והחלב עד לקבלת תערובת אחידה. מתבלים במלח ופלפל.
  5. מפזרים את תערובת הבטטה והבצל האדום המבושלים באופן שווה על בסיס המאפה.
  6. יוצקים את תערובת הביצים והחלב על הירקות במארז הבצק.
  7. מפזרים את הגבינה המגוררת בצורה אחידה מלמעלה.
  8. אופים בתנור שחומם מראש במשך 30-35 דקות, או עד שהקיש מתייצב ומזהיב מעל.
  9. מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר מעט לפני החיתוך וההגשה.

חלופות מתכון:

לאוכלי כשרות, הקפידו להשתמש בחומרים בעלי תעודת כשרות, וניתן להחליף חלב חלב בחלופה לא חלבית כמו חלב שקדים. אתה יכול גם להתאים אישית את המתכון הזה על ידי הוספת ירקות אחרים כמו תרד, פטריות או פלפלים.

יתרונות תזונתיים:

כמות: מתכון זה מכיל כ-6 מנות.

זמן הכנה: כ-15 דקות להכנה, בתוספת 40 דקות לאפייה.

רמת קושי: קל-בינוני. המתכון הזה פשוט אבל דורש קצת זמן לחתוך והרכבה.

טיפים לשיפור:

תיהנו מקיש בטטה ובצל אדום תוצרת בית! זה בטוח יהיה להיט בארוחה הבאה שלך.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות