חיפוש

קיש בטטה ובצל סגול- מתכון פשוט וטעם מענג

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

קיש בטטה ובצל סגול- מתכון פשוט וטעם מענג

דבר בטוח! להלן מתכון נעים ומזין לקיש בטטה ובצל אדום המושלם לבראנץ', צהריים או ערב. למנה זו שורשים באזור הכפרי הצרפתי אך זוכה לטוויסט מודרני בתוספת של בטטה ובצל אדום. זהו שילוב מענג של טעמים ומרקמים שבוודאי ירשים את בלוטות הטעם שלך!

רכיבים:

  • 1 דף מאפה מוכן (בערך 25 ס"מ קוטר)
  • 1 בטטה בינונית, קלופה ופרוסה דק
  • 1 בצל אדום גדול, פרוס דק
  • 4 ביצים
  • 200 מ"ל חלב (ניתן להשתמש בחלב שקדים או כל חלופה לא חלבית לאופציה טבעונית)
  • 100 גרם גבינה מגוררת (צ'דר או גרוייר עובדים היטב)
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • קורט אגוז מוסקט
  • שמן זית לטיגון

הוראות הכנה:

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
  2. מרדדים את עלה הבצק ומרפדים בו קיש או תבנית פשטידה משומן, קוטמים כל עודפי מאפה מהשוליים.
  3. במחבת מחממים מעט שמן זית על אש בינונית. מוסיפים את הבטטה הפרוסה והבצל האדום, ומבשלים עד לריכוך, כ-8-10 דקות. מתבלים במלח, פלפל וקורט אגוז מוסקט.
  4. בקערת מיקסר טורפים יחד את הביצים והחלב עד לקבלת תערובת אחידה. מתבלים במלח ופלפל.
  5. מפזרים את תערובת הבטטה והבצל האדום המבושלים באופן שווה על בסיס המאפה.
  6. יוצקים את תערובת הביצים והחלב על הירקות במארז הבצק.
  7. מפזרים את הגבינה המגוררת בצורה אחידה מלמעלה.
  8. אופים בתנור שחומם מראש במשך 30-35 דקות, או עד שהקיש מתייצב ומזהיב מעל.
  9. מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר מעט לפני החיתוך וההגשה.

חלופות מתכון:

לאוכלי כשרות, הקפידו להשתמש בחומרים בעלי תעודת כשרות, וניתן להחליף חלב חלב בחלופה לא חלבית כמו חלב שקדים. אתה יכול גם להתאים אישית את המתכון הזה על ידי הוספת ירקות אחרים כמו תרד, פטריות או פלפלים.

יתרונות תזונתיים:

  • בטטה עמוסה בויטמינים ומינרלים, כולל ויטמין A, ויטמין C ואשלגן. 
  • הם גם מקור נהדר לסיבים, מה שהופך את הקיש הזה לאפשרות ארוחה מזינה ומלאה. 
  • בצל אדום עשיר בנוגדי חמצון ויכול לעזור לתמוך בבריאות הלב ולהפחית דלקות.

כמות: מתכון זה מכיל כ-6 מנות.

זמן הכנה: כ-15 דקות להכנה, בתוספת 40 דקות לאפייה.

רמת קושי: קל-בינוני. המתכון הזה פשוט אבל דורש קצת זמן לחתוך והרכבה.

טיפים לשיפור:

  • כדי להפוך את המתכון הזה לקל עוד יותר, אתה יכול להשתמש בבצק פאי מוכן מראש במקום לרדד את המאפה שלך.
  • אם חסר לכם זמן, תוכלו להכין מבעוד מועד את תערובת הבטטה והבצל האדום ולאחסן אותה במקרר עד שתהיו מוכנים להרכיב את הקיש.
  • לקבלת קרום מאפה פריך יותר, אפשר לאפות את המאפה בעיוורון לפני הוספת המילוי. כל שעליך לעשות הוא לרפד את המאפה בנייר אפייה ולמלא אותו בשעועית אפייה או אורז לפני האפייה במשך 10 דקות, ולאחר מכן להסיר את השעועית ונייר האפייה ולהמשיך לאפות לפי ההוראות.
  • אתם מוזמנים להיות יצירתיים עם הגבינה! נסה להשתמש בזנים שונים כמו פטה, גבינת עיזים או גאודה מעושנת לשילובי טעמים ייחודיים.

תיהנו מקיש בטטה ובצל אדום תוצרת בית! זה בטוח יהיה להיט בארוחה הבאה שלך.

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות