קציצות ברוטב כרפס מתכון משגע
אוריה אהרוני משתפת אותנו במתכון משגע של קציצות ברוטב כרפס.
מצרכים:
חצי חבילת חזה עוף טחון (אפשרי בשר טחון)
שתי בצלים גדולים מגורדים בפומפייה על הצד הגדול
חופן כוסברה קצוצה
חופן פטרוזיליה קצוצה ללא הגבעול
חופן שמיר( לא חובה)
שתי שיני שום כתושות
מעט פירורי לחם או תפוח אדמה קטן מבושל
כף כמון
כף שטוחה מלח
כפית וחצי מרק עוף
פלפל שחור לפי הטעם
מעט תבלין לקציצות
מים חמים
3 בצלים בינוניים חתוכים לרצועות
3 תפוחי אדמה בינוניים חתוכים לקוביות קטנות
2-3 גבעולי סלרי עם העלים
כף יפה מרק עוף
כף שטוחה מלח
שתי כפיות כורכום
מעט חוויא'ג למרק
אופן הכנה מופיע בהמשך.
מתכוןנים נוספים:
קציצות מחשי טוניסאיות מתכון ב-5 דקות
מתכון הורס לקציצות בשר ברוטב עגבניות
קציצות עוף מטריפות לשבת ב-5 דקות
מתכון נוסף:
אופן הכנה:
1. הקציצות – לערבב בקערה את כל המרכיבים ולאחד עם הידיים ,בעזרת ידיים רטובות כל הזמן! לכדרר כדורים קטנים ולהניח בצד.
2. הרוטב- לטגן את הבצל עד להזהבה להוסיף את התפוחי אדמה והקציצות ולמלא מים כחצי מגובה הקציצות לא עד שיכסה!,להוסיף את העלי סלרי שלמים או קצוצים והתבלינים,להניח לבישול כחצי שעה / 40 דק'על אש בינונית_ קטנה.