חיפוש

קציצות בשר טחון ברוטב של תומר תומס

קציצות בשר טחון תומר תומס

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

קציצות בשר טחון ברוטב של תומר תומס

תומר תומס משתף  אותנו במתכון שלו לקציצות בשר טחון ברוטב,קציצות אווריריות במיוחד.

מצרכים:

500 גרם בשר טחון (לבקש מהקצב בשר טחון בלי הרבה שומן)
כוס חד פעמית לשתיה קרה של קמח חומוס
1 ק"ג בצל קלוף
1 גזר מקולף
חצי צרור פטרוזיליה
חצי צרור כוסברה
2 ענפי סלרי
פלפל שחור
1 כף תבלין חוויאג'
1 כף מרק עוף
מלח

מתכונים נוספים:

צלי בשר
קציצות מרוקאיות
קציצות בשר עם תפוחי אדמה

סרטון המדגים את כל שלבי הכנת המתכון:


אופן הכנה:

  1. לוקחים חצי מכמות הבצל וקוצצים לצורת ירח כפי שהוצג בסרטון.
  2. בסיר שטוח שמים 3 כפות שמן ומטגנים את הבצל שקצצנו עד למצב שקוף.
  3. במעבד מזון שמים את הבצל שנשאר,חצי מכמות הפטרוזיליה וחצי מכמות הכוסברה וקוצצים דק במעבד המזון.
  4. את הגזר חותכים לפרוסות דקות בצורה אלכסונית ומוסיפים לטיגון עם הבצל שחתכנו לצורת ירח בסיר השטוח.
  5. בקערה שמים את הבשר טחון,מוסיפים את קמח החומוס,חצי כפית פלפל שחור,מלח ואת הירק והבצל שקצצנו ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה,מכסים ומכניסים למקרר.
  6. מוסיפים לסיר בו אנו מטגנים את הבצל והגזר,כף של חוויאג'.
  7. קוצצים גס את הפטרוזיליה והכוסברה שנשארו ואת ענפי הסלרי ומוסיפים לסיר.
  8. מוסיפים מים לסיר בגובה 3/4 מגובה הקציצות(תמיד אפשר להוסיף מים לאחר ששמנו את הקציצות בסיר) וכף מרק עוף,מלח (לא לשים יותר הרבה מאחר והמרק עוף מוסיף מליחות)ופלפל שחור. ומבשלים כ-20 דקות עד שהגזר מתרכך
  9. בידיים מושמנות קלות,יוצרים קציצות מתערובת הבשר טחון שהכנו ושמים בסיר ומבשלים למשך 25 דקות ומגישים.

 

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות