קציצות בשר עם טעם מיוחד
מרי שרעבי משתפת אותנו במתכון מושלם של קציצות בשר.
מצרכים:
½ קילו בשר טחון (אפשר בקר ועוף ביחד)
2 תפוחי אדמה
2 גזרים
צרור פטרוזיליה
1 בצל גדול
2 גבעולים בצל ירוק
1 ביצה
½ כפית פלפל שחור
½ כפית מלח
1 כפית כמון
1 כף מרק עוף
2 כפות שמן
אופן הכנה מופיע בהמשך.
מתכונים נוספים:
קציצות ברוטב עגבניות עם אטריות מתכון משגע
קציצות כרובית מתכון מדהים
קציצות בשר עם סלרי מתכון נדיר
מתכון נוסף של קציצות בשר :
אופן הכנה:
1 בקערה שמים את הבשר.
2 במגרדת מגרדים את התפוחי האדמה ואת הגזר ואת הבצל וסוחטים אותם ומוציאים את הנוזלים. מוסיפים לקערה.
3. קוצצים את הפטרוזיליה ומוסיפים לקערה. חותכים את הבצל הירוק לטבעות קטנות ומוסיפים לקערה.
4. מוסיפים את הביצה ואת התבלינים ואת השמן ומערבבים היטב עד לאיחוד.
רצוי לטגן את הקציצות במחבת פסים.
5. מרססים שמן במחבת וכשהמחבת חמה יוצרים כדור קציצה ואז מועכים לקציצה שטוחה.
6. מטגנים משני הצדדים ומגישים לצד תוספת וסלט ירקות.