חיפוש

קציצות בשר רכות ואפונה ברוטב עגבניות לארוחה מפסקת

קציצות בשר רכות עם אפונה ברוטב עגבניות לארוחה מפסקת

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

קציצות בשר רכות ואפונה ברוטב עגבניות לארוחה מפסקת

קבלו מתכון מושלם של קציצות בשר רכות ברוטב עגבניות עם אפונה מתכון מושלם לארוחה מפסקת של אייל הררי.

מצרכים:
לקציצות:
1 ק"ג בשר טרי (עדיף לבקש שיטחנו לכם במקום ובשר מספר 2)
1 תפוח אדמה גדול מגורד
1 צרור פטרוזיליה קצוצה
2 בצלים קצוצים (מומלץ לקצוץ ידנית, אם קוצצים במכונה אז יש המון נוזלים וזה משפיע על מרקם הקציצה)
1 כף שטוחה פפריקה
כפית כמון
רבע כף ראס אל חנות
2 כפות שמן
1/2 כפית פלפל שחור או לבן, אני אישית אוהב חןתר פלפל לבן אבל כל אחד והעדפות שלו.
כף מלח
שמן לטיגון

לרוטב:
רבע כוס שמן זית
10 שיני שום כתושות
1 בצל קצוץ דק
1 קופסא של עגבניות מרוסקות (800 גרם)
1 כף פפריקה
2 כפות רסק עגבניות
1 כפית סוכר
חצי כפית פלפל שחור או לבן
2 כוסות מים
כף שטוחה מלח
1 שקית אפונה קפואה
אופן הכנה מופיע בהמשך.

מתכונים נוספים:
קציצות בשר עם תפוחי אדמה ואורז בסיר אחד
קציצות ברוטב כרפס מתכון משגע
קציצות מחשי טוניסאיות מתכון ב-5 דקות

מתכון נוסף:

אופן הכנה:
1. מתחילים בהכנת הקציצות: שמים בקערה את כל חומרי הקציצות ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה ואז לשים את הבשר בדיוק כמו בצק למשך 2 דקות על מנת לשחרר את החלבון של של הבשר (מונע שימוש בביצה), אך גם יש להמנע מלישת ישר , 2 דקות בהחלט יספיקו.
2. לאחר שלשנו את הבצק, מכסים ומכניסים לחצי שעה במקרר לפני טיגון (יש הטוענים שהטיגון עצמו מקצר את התהליך של חצי שעה במקרר, לא ניסיתי אבל אתם מוזמנים לנסות).
3. בינתיים שהבשר במקרר מתחילים בהכנת הרוטב: בסיר שטוח (סוטאז) שמים את השמן זית,מוסיפים את השום מטגנים קלות ואז מוסיפים את הבצל ומטגנים קלות.
4. מוסיפים לסיר אתהפפריקה, מטגנים קלות קלות ואז מוספים את רסק העגבניות וממשיכים לטגן עד אשר הרסק עגבניות מחליף צבע ואז מוסיפים אהעגבניות המורסקות,הסוכר,הפלפל,מלח,מים מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ונותנים לרוטב להתבשל חצי שעה על אש נמוכה (חשוב לערבב מדי פעם).
5. לאחר חצי שעה שהבשר היה במקרר, מוציאים, עם ידיים רטובות יוצרים קציצות וסוגרים במחבת עם מעט שמן.
6. לאחר שטיגנו קלות את הקציצות משני הצדדים במחבת ויצרנו מעין סגירה מתחילים לסדר את הקציצות בתוך הרוטב,מכסים את הסיר וממשיכים בבישול למשך 25 דקות ,חשוב לנענע את הסיר ולהשקות את הקציצות על מנת ליצור בישול אחיד של הקציצות.
7. לאחר 25 דקות של בישול הקציצות, נוסיף את האפונה לסיר ונמשיך בבישול עם מכסה למשך 15 דקות נוספות, טועמים ומגישים.

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות