קציצות דגים מטוגנות פריכות בטירוף
מלי מאירוב משתפת אותנו במתכון פריך במיוחד של קציצות דגים מטוגנות.
מצרכים:
300 גרם פילה מלרוזה שנקרא גם בקלה או פילה אמנון או סול או קוד ללא עור
300 גרם פילה נסיכת הנילוס
תפוח אדמה אחד
צרור פטרוזיליה או כוסברה
ביצה אחת
2 כפות פרורי לחם
כפית מלח
כפית כורכום
כפית פפריקה מתוקה
מעט פפריקה חריפה
חצי כפית פלפל שחור
שמן
מתכונים נוספים של קציצות דגים:
קציצות דגים מתכון חובה לשבת
קציצות דגים נדירות
קציצות דגים מעלפות מתכון נוסטלגי
אופן הכנה:
1. חותכים את הדגים ומשרים בלימון למשך שעה או יותר,שוטפים וסוחטים.
2. טוחנים את הדגים במטחנת בשר או מעבד מזון ומעבירים לקערה.
3. במעבד מזון טוחנים גם תפוח אדמה אחד וצרור פטרוזיליה או כוסברה,טוחנים ומעבירים לקערה עם הדג.
3.מוסיפים לקערת הדג, ביצה אחת,2 כפות פירורי לחם,כפית פפריקה מתוקה ,כפית מלח,כפית כורכום,חצי כפיל פלפל שחור,מעט פפריקה חריפה לשים בידיים עד לקבלת תערובת אחידה ויוצרים קציצות מאורכות כמו בתמונה.
4. נטגן בשמן עמוק כמו שניצל,מומלץ לטגן קציצה אחת ולטעום אם חסר תבלינים ואז להוסיף במידת הצורך.
ניתן להשתמש בכל פילה של דג (אמנון,קוד,בס,סול ואז לשחק עם הכמויות.
קציצות דגים מטוגנות – פינת האוכל של סיון