קציצות דגים מתכון חובה לשבת
סידני חמו משתף אותנו במתכון מושלם של קציצות דגים לשבת.
מצרכים:
700 גרם דג סלומון פילה
חצי בצל סגול
תפוא
חצי כוס פירורי לחם
כוס מלאה בעלי כוסברה ופטרוזיליה קצוצים
2 ביצים
4 שיני שום
כפית פפריקה
חצי כפית כמון
חצי כפית פלפל לבן
מלח
לרוטב:
8 שיני שום
גמבה
פלפל חריף
גזר
4 פלפל יבש
4 עגבניות
כוס מים
כף פפריקה
חצי כפית פלפל לבן
מלח
חצי לימון סחוט
חצי כוס כוסברה
שמן
אופן הכנה מופיע בהמשך.
מתכונים נוספים:
קציצות דגים נדירות
קציצות דגים מעלפות מתכון נוסטלגי
קציצות דגים עסיסיות המתכון ששבר את הרשת
מתכון נוסף:
אופן הכנה:
1. טוחנים את הבצל והתפוא סוחטים להוציא עודפי נוזלים מוסיפים את הדג טוחנים ביחד ומוסיפים את כל שאר המרכיבים אם התערובת דלילה מידי ניתן להוסיף פירורי לחם.
2. לרוטב: לטגן קלות את השום להוסיף את הפלפלים והגזר לעוד כשתי דקות להוסיף את התבלינים לערבב לדקה ולהוסיף את העגבניות לבשל כמה דקות להוסיף את המים לבשל כרבע שעה ולאחר מכן יש להכניס את הקציצות לאחר 20דקות בישול יש להוסיף קצת שמן לימון וכוסברה ולבשל לעוד 2דקות.