חיפוש

קציצות טונה אפויות בתנור עם פטנט סודי – מתכון נדיר

קציצות טונה אפויות בתנור

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

4/5 - למתכון דירוג של 5 חובבי בישול

קציצות טונה אפויות הן טוויסט מענג ובריא יותר בקציצות מסורתיות. הנגיסות הקטנות, עמוסות הטעמים הללו, הן דרך נהדרת ליהנות מטובתה של הטונה בצורה חדשה ומרגשת. השילוב של טונה עדינה, עשבי תיבול ארומטיים ורמז לתבלינים ירקדו את בלוטות הטעם שלכם. בנוסף, אפיה שומרת על קלות ומפחיתה את הצורך בטיגון. בין אם תגישו אותם כמנה ראשונה או עם פסטה, קציצות הטונה האלה בטוח יהפכו לאהובות משפחתיות.

איך להכין קציצות טונה בתנור – הרכיבים:

  • 2 קופסאות שימורים (12 אונקיות כל אחת) של טונה משומרת, סחוטה
  • 1/2 כוס פירורי לחם
  • 1/4 כוס גבינת פרמזן מגוררת
  • 1/4 כוס פטרוזיליה טרייה קצוצה
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 1/2 כפית אורגנו מיובש
  • 1/2 כפית בזיליקום מיובש
  • 1/4 כפית פתיתי פלפל אדום (להתאים לפי הטעם)
  • 1/4 כוס חלב
  • ביצה 1
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • שמן זית להברשה

שלבים:

  1. מחממים את התנור ל-190 מעלות צלזיוס ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. מערבבים בקערה גדולה את הטונה הסחוטה, פירורי הלחם, גבינת פרמזן מגוררת, פטרוזיליה טרייה קצוצה, שום טחון, אורגנו מיובש, בזיליקום מיובש ופתיתי פלפל אדום.
  3. בקערה נפרדת טורפים יחד את החלב והביצה.
  4. יוצקים את תערובת החלב והביצים על תערובת הטונה.
  5. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
  6. מערבבים הכל יחד עד לקבלת תערובת אחידה.
  7. בעזרת הידיים, מעצבים את התערובת לקציצות בקוטר של כ-1 עד 1.5 אינץ'.
  8. מניחים את כדורי הטונה על תבנית האפייה המוכנה.
  9. מברישים קלות את החלק העליון של הקציצות בשמן זית.
  10. אופים בתנור שחומם מראש במשך 20-25 דקות, או עד שהקציצות מזהיבות ומבושלות.

קציצות הטונה האפויות הללו הן אלטרנטיבה בריאה יותר לקציצות הבשר המסורתיות, והן מפוצצות בטעם. הם מהווים מתאבן נהדר כשהם מוגשים עם רוטב טבילה או תוספת נהדרת למנות פסטה. תיהנו מהטוב של הטונה בצורה חדשה לגמרי עם המתכון הטעים הזה!

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות