חיפוש

קצפת מתכון – ארץ הפלאות של קצפת

קצפת מתכון

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

 

ברוכים הבאים לעננים הקרמיים של התענוג שהיא קצפת ביתית! מקורה במחוזות הפינוק, קצפת מסתחררת אל ליבנו במשך מאות שנים. בין אם מקשטים קקאו חם, מחבקים פרוסת פשטידה, או פשוט מקבלים כפית ישר מהקערה (גילטי פלז'רס, מישהו?), קצפת היא הגיבור הבלתי מוזכר של הקינוחים.

רשימת רכיבים:

 1 כוס (240 מ"ל) קרם שמנת קרה 

 2 כפות אבקת סוכר (להתאים לפי הטעם)

 1 כפית תמצית וניל (לא חובה, אבל מומלץ מאוד)

שלבי הכנה:

  1. צ'יל אאוט: מניחים את קערת המערבל והקציפות במקפיא למשך כ1-5 דקות. סביבה קרה היא המפתח להשגת הפסגות הרכות הללו.
  2. מזוג ואבקה: יוצקים את השמנת הכבדה והצוננת לתוך הקערה המצוננת כעת בארקטית. מוסיפים את אבקת הסוכר. אם אתה אוהב את זה מתוק, אתה יכול להעלות את הסוכר, אבל אני אוהב לשמור אותו מתוק מספיק כדי לתת לווניל לזרוח.
  3. מקציפים טוב: בעזרת מערבל חשמלי מתחילים במהירות נמוכה ומגבירים בהדרגה. צפו בקסם מתרחש כשהקרם מסמיך. כאשר אתם רואה פסגות רכות נוצרות, הוסף את תמצית הווניל למגע הארומטי הזה.
  4. ביצועים שיא: המשיכו להקציף עד שנוצרות פסגות נוקשות. היזהרו לא להקציף יתר על המידה; אתם רוצה עננים, לא חמאה. זה בדרך כלל לוקח בערך 2-3 דקות בסך הכל.
  5. הגישו והתענגו: דגלו את הטוב החלומי הזה על פאי, שוקו חם או פירות יער טריים. 

תזונה למנה (2 כפות):

 קלוריות: 100

 שומן: 10 גרם

 פחמימות: 2 גרם

 סוכר: 1 גרם

 חלבון: 0.5 גרם

כמות:

מתכון זה מספיק כדי להכתיר בנדיבות 6-8 מנות.

רמת קושי:

 קלה

חלופות:

  •  מהדורה כשרה: החליפו את הקרם הכבד בחלופה לא חלבית כמו קרם קוקוס. ודא שהוא מקורר היטב עבור גורם המוך.
  •  טוויסט מתוק: התנסו עם תמציות בטעמים כמו שקדים או נענע לבעיטה ייחודית.

טיפים וטריקים:

  •  קר זה זהב: ברצינות, שמור על הכל קפוא. זה עוזר לשמנת להקציף מהר יותר ונימוח יותר.
  •  תחושות מתוקות: לטעום תוך כדי! התאימו את הסוכר לפי טעמכם- זו פנטזיית הקצפת שלכם.
  •  קסם אחסון: יש לכם שאריות? שומרים בכלי אטום במקרר עד 24 שעות. 

להקציף אותו, להתענג עליו ולחלוק את השמחה  כי החיים פשוט טובים יותר עם ענן של קצפת ביתית מעל!

 

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות