חיפוש

קרואסון שוקולד פריך

קרואסון שוקולד פריך

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

קרואסון שוקולד פריך

מלי מאירוב משתפת אותנו במתכון לקרואסון שוקולד פריך

מצרכים:
¼3 כוסות קמח
¼ כוס סוכר
1 כף שמרים יבשים / ½ שקית שמרית (25 גרם)
2 ביצים
1 ביצה טרופה
1 חבילה חמאה / במחמאה (100 גרם – חתוכה לקוביות)
חלב (במידת הצורך)
קוביות שוקולד חלב / מריר / לבן (אפשר להשתמש גם בשוקולד נוטלה)
מי סוכר:
½ כוס מים
½ כוס סוכר
אופן הכנה מופיע בהמשך

מתכונים נוספים:
קרואסון שוקולד ב-2 צבעים
איך מכינים קרואסונים בבית
קרואסון מתכון פשוט מושלם

מתכון נוסף לקרואסון שוקולד:

אופן הכנה:
1. שמים בתוך קערה גדולה את כל הקמח, 1/4 כוס סוכר ואת השמרים היבשים (או את 1/2 שקית השמרית).
2. מערבבים את הכל היטב, מוסיפים 2 ביצים וממשיכים ללוש במשך שתי דקות.
3. מוסיפים את החמאה (או להוסיף מחמאה חתוכה לקוביות) יחד עם 1/4 כוס חלב (או להחליף ב 1/4 כוס מים).
4. ממשיכים ללוש ולערבב היטב במשך כ- 10 דקות במהירות גבוהה (אפשר ללוש גם בידיים).
5. במקרה שהבצק יבש מעט, מוסיפים טיפת חלב על מנת להפוך את הבצק לשמנוני ורך מאוד (במצב זה אל תדאגו הבצק רק רך ולא דביק).
6. מעבירים את הבצק מהקערה הגדולה לקערה מקומחת, מניחים להתפחה במשך כשעה.
7. לאחר שעברה שעה, עוטפים בניילון ומכניסים למקרר לעוד כשעה.
8. מוציאים מהמקרר ומחלקים לשניים.
9.מרדדים כל חצי מהבצק על משטח מקומח לצורת עיגול או מלבן וחותכים משולשים.
10. שמים על החלק הרחב של המשולש 2 קוביות שוקולד (לפי הטעם שבחרתן) ומגלגלים מהחלק הרחב אל הצר.
11. מניחים בתבנית לתפיחה במשך כ- 30 דקות.
12. מחממים תנור ל- 180 מעלות.
13. מורחים על המשולשים את הביצה שטרופה עם כפית של מים.
14. אופים בתנור במשך 25 דקות או עד שמזהיב.
להכנת מי סוכר:
1.מוסיפים לסיר 1/2 כוס מים ביחד עם 1/2 כוס סוכר, מחממים עד לרתיחה.
2. מנמיכים את האש ומבשלים עוד 5 דקות. לאחר מכן נותנים למי הסוכר להתקרר לחלוטין.
3. מוציאים מהתנור ומברישים את הקרואסונים שהחם חמים במי סוכר שקרים – זה חשוב מאוד.

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות