חיפוש

קרפצ'ו סלק עם גבינת עיזים ופקאן

קרפצ'ו סלק עם גבינת עיזים

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

קרפצ'ו סלק עם גבינת עיזים ופקאן

קרפצ'ו סלק עם גבינת עיזים ופקאן: פסטיבל צבעים וטעמים

קרפצ'ו סלק הוא מנה קלילה, מרעננת ומרהיבה, שמקורה באיטליה. המנה משלבת את טעמו המתוק-אדמתי של הסלק עם מליחות גבינת העיזים ופריכות אגוזי הפקאן.

היסטוריה:

הקרפצ'ו הומצא לראשונה בשנות ה-50 על ידי ג'וזפה Cipriani, הבעלים של מסעדת Harry's Bar בוונציה. Cipriani קרא למנה על שם עיר הולדתו, Carpaccio, עיר ידועה בצבעיה העזים.

מרכיבים:

  • 2 סלקים בינוניים
  • 100 גרם גבינת עיזים רכה
  • 50 גרם אגוזי פקאן
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כף מיץ לימון
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • עלי מיקרו (אופציונלי)

הכנה:

  1. חממו את התנור ל-200 מעלות צלזיוס.
  2. עטפו את הסלקים בנייר כסף והניחו אותם בתבנית אפייה.
  3. צלו את הסלקים במשך 45-60 דקות, או עד שהם רכים.
  4. לאחר שהסלקים התקררו, קלפו אותם וחתכו אותם לפרוסות דקות בעזרת מנדולינה או סכין חדה.
  5. סדרו את פרוסות הסלק על צלחות הגשה.
  6. פזרו מעל את גבינת העיזים.
  7. קוצצו את אגוזי הפקאן וטגנו אותם במחבת עם מעט שמן זית עד שהם זהובים.
  8. פזרו את אגוזי הפקאן הקלויים מעל הסלק וגבינת העיזים.
  9. ערבבו את שמן הזית, מיץ הלימון, מלח ופלפל ורוטב את המנה.
  10. קשטו בעלי מיקרו (אופציונלי).

טיפים:

  • ניתן להשתמש בסלקים טריים או קפואים.
  • אם אין לכם מנדולינה, ניתן לחתוך את הסלקים לפרוסות דקות בעזרת סכין חדה.
  • ניתן להחליף את אגוזי הפקאן באגוזים אחרים, כמו אגוזי מלך או שקדים.
  • ניתן להוסיף למנה ירקות נוספים, כמו גזר או צנון.

וריאציות ושיפורים:

  • ניתן להוסיף למנה רוטב ויניגרט עשבי תיבול.
  • ניתן להגיש את המנה על מצע של עלי חסה.
  • ניתן להוסיף למנה פירות יבשים, כמו צימוקים או חמוציות.

דרגת קושי: קל

זמן הכנה: 30 דקות

הצעות הגשה:

  • כמנה ראשונה
  • כתוספת לארוחה
  • כמנה קלה לארוחת ערב

קרפצ'ו סלק הוא מנה יפהפייה, טעימה ובריאה. זוהי מנה מושלמת לאירוח או לארוחה קלה.

יתרונות תזונתיים:

  • סלק הוא מקור מצוין לוויטמינים ומינרלים, כולל ויטמין C, אשלגן ומגנזיום.
  • גבינת עיזים היא מקור מצוין לחלבון וסידן.
  • אגוזי פקאן הם מקור מצוין לחומצות שומן בלתי רוויות, וויטמינים ומינרלים.

לסיכום:

קרפצ'ו סלק הוא מנה פשוטה להכנה, טעימה ובריאה. זוהי מנה מושלמת לכל אירוע.

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות