שוק טלה בתנור מתכון מעלף לחג
ענת אלישע ביטון משתפת אותנו במתכון חגיגי של שוק טלה בתנור.
מצרכים:
1 שוק טלה (2.5 ק״ג)
5 בצלים סגולים חתוכים לרבעים
5 תפו"א שטופים וחצויים לשניים
2 ראשי שום (החלק העליון חתוך)
¾ כוס מים (לצלייה)
למרינדה:
¼ צרור נענע קצוץ
רוזמרין
2 כפות חרדל דיז'ון גרגירים
2 כפות חרדל דיז'ון חלק
½ כוס דבש
⅓ כוס שמן זית
2 כפות מייפל איכותי (לא חובה אבל מוסיף המון)
2 כפות מיץ לימון טרי
1 כף פלפל שחור גרוס
מלח (לפי טעם)
אופן הכנה מופיע בהמשך.
מתכונים נוספים:
צלעות טלה מתכון מהיר עם פירות יבשים
ארטישוק ממולא מרוקאי מתכון מושלם לחג
מוח מרוקאי מתכון חגיגי ברוטב פיקנטי
מתכון נוסף:
אופן הכנה:
1. נערבב היטב את כל מרכיבי המרינדה.
2. בתבנית גדולה נסדר את שוק הטלה והירקות.
3. נשפוך מחצית מהמרינדה על שוק הטלה ונעסה היטב מכל הכיוונים.
4. נשפוך את השאר על הירקות. נניח נייר אפיה על התבנית ומעליה רדיד אלומיניום (שכבה כפולה!)
5. נהדק היטב מסביב לתבנית ונכניס למקרר ללילה.
6. נחמם תנור על 250 מעלות.
7. בעדינות נסיר צד אחד של הניירות ונשפוך 3/4 כוס מיםף, ואז נהדק בחזרה.
8. נכניס את התבנית וצולים במשך חצי שעה על חום גבוהה באפייה רגילה. ננמיך ל-170 מעלות ונצלה במשך 3 שעות נוספות.
9. לאחר 3 שעות , נסיר את הניירות ונצלה עוד כ-20 דקות עד הזהבה עמוקה.