חיפוש

מוח מרוקאי מתכון חגיגי ברוטב פיקנטי

מוח מרוקאי מתכון חגיגי

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

מוח מרוקאי מתכון חגיגי ברוטב פיקנטי

ליאת שפיצר משתפת אותנו במתכון מיוחד למוח מרוקאי ברוטב פיקנטי.

מצרכים:
1 קילו מוח עגל
30 שיני שום (שלמות)
10 פלפל אדום (יבש חריף סודנייה/שאטה – ניתן להפחית בכמות)
¼ צרור פטרוזיליה
¼ צרור כוסברה
לתיבול:
1 ½ כפות פפריקה אדומה מתוקה
1 כפית שטוחה כורכום
½ כפית מלח
⅓ כוס שמן
⅔ כוס מים (רותחים)
2 פרוסות לימון (ללא הקליפה)
להכנת המוח לבישול:
מים (רותחים)
½ כף מלח
3 כפות מיץ לימון
קערה עם מי קרח (בנוסף)
אופן הכנה מופיע בהמשך.







מתכונים נוספים:
מוח עגל חריף מתכון לפסח
מוח מתכון בסגנון מזרחי של תומר תומס
ארטישוק ממולא מרוקאי מתכון מושלם לחג

מתכון נוסף:

אופן הכנה:
1. להכנת המוח לבישול – ממלאים חצי גובה סיר במים רותחים, מוסיפים את המלח והמיץ לימון ואת המוח.
2. מכסים ומרתיחים למשך 10-12 דקות, ואז מסננים מהמים ומכניסים את המוח למי קרח / מים קרים מאוד.
3. בזמן שהמוח נמצא במים קרים, מכינים בסיר את הרוטב – מטגנים במעט שמן את שיני השום השלמות, את הפלפל האדום החריף.
4. מתבלים ומוסיפים את המים הרותחים ואז מערבבים היטב.
5. מנקים את המוחות מקרום וגידים בעזרת סכין קטנה או פינצטה של אוכל.
6. כשהרוטב מבעבע מוסיפים את המוחות הנקיים לתוך הרוטב ומערבבים את הסיר. ניתן לחתוך את המוח לפרוסות לפני שמכניסים לרוטב.
7. מבשלים במשך 10 דקות עד שהמים מצטמצמים, ואז מפזרים מעל כוסברה ופטרוזיליה קצוצה, ול״נער״ את הסיר ולבשל עוד 10 דקות.
מומלץ בחום להכפיל כמויות.

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות