חיפוש

מתכון לשוק טלה בסגנון ערבי – מעדן מזרח תיכוני מענג

מתכון לשוק טלה ערבי

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

יציאה למסע קולינרי אל לב המטבח המזרח תיכוני מביא אותנו אל המנה העסיסית ועשירות הטעמים של שוק טלה בסגנון ערבי. המתכון הזה הוא חגיגה של תבלינים מסורתיים וטכניקות בישול איטי המעניקות לכבש עומק טעם בלתי נשכח. שוק טלה, עם הבשר הרך והמח העשיר שלו, מושלם לקליטה איטית, המאפשרת לתבלינים לחדור עמוק.

מנה זו מבושלת עד שהיא נושרת מהעצם, מוגשת לעתים קרובות בהתכנסויות ובאירועים מיוחדים, המסמלת הכנסת אורחים ונדיבותו של המארח. המתכון הבא משתמש במידות אירופאיות ובמרכיבים הזמינים בקלות, מה שמבטיח שתוכלו לשחזר את הארוחה האקזוטית והמנחמת הזו במטבח שלכם.

איך להכין שוק טלה ערבי – הרכיבים:

  • 2 שוקי טלה (כ-500 גרם כל אחת)
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל גדול קצוץ דק (כ-150 גרם)
  • 4 שיני שום, קצוצות
  • 2 כפיות כמון טחון
  • 2 כפיות כוסברה טחונה
  • 1 כפית קינמון טחון
  • 1/2 כפית פלפל אנגלי טחון
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט טחון
  • 1/4 כפית ציפורן טחון
  • 1 ליטר ציר בקר או טלה
  • 400 גרם שימורים עגבניות חתוכות לקוביות
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 1 כף דבש
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • כוסברה טרייה (עלי כוסברה), קצוצה לקישוט
  • 1 לימון חתוך לקוביות להגשה

שלבים:

  1. מחממים את התנור ל-150 מעלות צלזיוס.
  2. מתבלים את שוקי הטלה במלח ופלפל. מחממים את שמן הזית בסיר גדול חסין תנור או בתנור הולנדי על אש בינונית-גבוהה. מוסיפים את שוקי הטלה ומשחימים אותם מכל הצדדים, ואז מוציאים ומניחים בצד.
  3. לאותו סיר מוסיפים את הבצל והשום, מבשלים עד שהם רכים ושקופים.
  4. מערבבים פנימה את הכמון, הכוסברה, הקינמון, הפלפל האנגלי, אגוז המוסקט והציפורן, מבשלים כדקה עד לריח.
  5. מחזירים את שוקי הטלה לסיר. מוסיפים את ציר הבקר או הטלה, קוביות עגבניות, רסק עגבניות ודבש. מערבבים היטב לאיחוד.
  6. מביאים את התערובת לרתיחה, ואז מכסים את הסיר במכסה או היטב בנייר כסף.
  7. מעבירים את הסיר לתנור שחומם מראש ומבשלים 2.5 עד 3 שעות, או עד שהבשר רך מאוד ונופל מהעצם.
  8. לאחר הבישול, מוציאים בזהירות את שוקי הטלה מהסיר ומניחים בצד. מסירים כל עודפי שומן מפני השטח של הרוטב, ואז מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
  9. להגשה מניחים את שוקי הטלה על צלחת הגשה. יוצקים את הרוטב על השוקיים, מקשטים בכוסברה קצוצה ומגישים עם פלחי לימון בצד.

מתכון שוק טלה בסגנון ערבי זה מנה מחממת לב שמביאה את תמצית המטבח המזרח תיכוני לשולחן האוכל שלך, מושלמת לחלוקה עם יקיריהם באירוע מיוחד או בלילה נעים.

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות