חיפוש

שעועית לבנה מתכון הודי

שעועית לבנה מתכון הודי

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

 

שעועית לבנה, המכונה גם שעועית נייבי או שעועית חריקו, היא מרכיב רב תכליתי ומזין הנפוץ במטבח ההודי. מתכון שעועית לבנה בסגנון הודי זה מנה מנחמת ולבבית המשלבת שעועית עדינה עם תבלינים ארומטיים ומרכיבים טעימים. מנה זו, שמקורה במסורות הקולינריות המגוונות של הודו, מציגה את הטעמים העשירים והתוססים של האזור. בין אם מוגשת כמנה עיקרית או כתוספת, שעועית לבנה בסגנון הודי בטוח תשמח את בלוטות הטעם שלכם בטעמה הטעים ובמרקם המשביע.

מקורות מתכון:

המטבח ההודי ידוע בשל מגוון המנות הצמחוניות שלו, ושעועית לבנה מופיעה לעתים קרובות באופן בולט במתכונים מסורתיים רבים. מקארי קרמי ועד לתבשילים מתובלים, שעועית לבנה משמשת במגוון דרכים ליצירת ארוחות בעלות טעם ומשביעות מהן נהנים אנשים ברחבי הודו וברחבי העולם.

 

רשימת רכיבים:

 2 כוסות שעועית לבנה יבשה (שעועית נייבי או שעועית חריקו), מושרים למשך הלילה

 2 כפות שמן צמחי

 1 בצל קצוץ דק

 3 שיני שום, קצוצות

 חתיכת ג'ינג'ר בגודל 1 אינץ', מגורר

 2 עגבניות, קצוצות

 1 כפית כמון טחון

 1 כפית כוסברה טחונה

 1/2 כפית אבקת כורכום

 1/2 כפית אבקת צ'ילי (להתאים לפי הטעם)

 מלח לטעימה

 עלי כוסברה טריים, לקישוט

 

הוראות הכנה שלב אחר שלב:

  •      שטפו את השעועית הלבנה היבשה במים קרים והשרו אותם למשך הלילה בקערה גדולה מלאה במים מספיק כדי לכסות את השעועית ב2 סנטימטרים לפחות. זה מרכך את השעועית ומצמצם את זמן הבישול.
  •      מסננים את השעועית הלבנה המושרת ומעבירים לסיר גדול או לסיר לחץ.
  •      מכסים את השעועית במים מתוקים, מוודאים שיש מספיק מים כדי לטבול את השעועית במלואה.
  •      אם משתמשים בסיר, מביאים את המים לרתיחה על אש בינוניתגבוהה, ואז מנמיכים את האש לנמוכה ומבשלים, מכוסה, במשך 45 דקות עד שעה, או עד שהשעועית רכה. אם משתמשים בסיר לחץ, מבשלים את     השעועית לפי הוראות היצרן עד לריכוך.
  •      בזמן שהשעועית מתבשלת מכינים את התבלינים והארומטים. קוצצים דק את הבצל, טוחנים את השום, מגררים את הג'ינג'ר וקוצצים את העגבניות.
  •      במחבת גדולה או במחבת, מחממים את השמן הצמחי על אש בינונית.
  •      מוסיפים את הבצל הקצוץ ומבשלים תוך כדי ערבוב מדי פעם עד שהוא מתרכך ושקוף, כ5 דקות.
  •      מוסיפים את השום הטחון והג'ינג'ר המגורר, ומבשלים עוד 1-2 דקות עד לריח.
  •      למחבת מוסיפים את הכמון הטחון, הכוסברה הטחונה, אבקת הכורכום ואבקת הצ'ילי. מערבבים היטב לאיחוד ומבשלים במשך דקה אחת, ומאפשרים לתבלינים לפרוח ולשחרר את טעמם.
  •      מוסיפים למחבת את העגבניות הקצוצות ומבשלים תוך כדי ערבוב מדי פעם עד שהן מתרככות ומתפרקות, כ5-7 דקות.
  •      לאחר שהשעועית רכה מסננים אותה ומוסיפים אותה למחבת עם תערובת העגבניות המתובלות. מערבבים בעדינות לאיחוד, מבטיחים שהשעועית מצופה באופן אחיד בתבלינים ובעגבניות.
  •      אפשרו לשעועית הלבנה להתבשל ברוטב העגבניות המתובלות עוד 1015 דקות, תוך ערבוב מדי פעם, כדי לאפשר לטעמים להתמזג.
  •      טועמים את המנה ומתקנים תיבול במלח במידת הצורך.
  •      לאחר שהשעועית הלבנה מחוממת והטעמים התפתחו, מסירים את המחבת מהאש.
  •      מגישים את השעועית הלבנה בסגנון הודי חמה, מעוטרת בעלי כוסברה טריים, לצד אורז מאודה או לחם נאן חם.

יתרונות תזונתיים:

שעועית לבנה היא מעצמה תזונתית, עמוסה בחלבון, סיבים וחומרים מזינים חיוניים. הם מקור מצוין לחלבון מהצומח, מה שהופך אותם לבחירה אידיאלית עבור צמחונים וטבעונים.

בנוסף, שעועית לבנה עשירה בסיבים, שיכולים לעזור לקדם את בריאות העיכול ולווסת את רמות הסוכר בדם. הם מכילים גם מגוון של ויטמינים ומינרלים, כולל ברזל, מגנזיום ופולאט, החשובים לבריאות ולרווחה הכללית.

מנות:

מתכון זה משרת 4-6 אנשים.

זמן הכנה:

זמן ההכנה של שעועית לבנה בסגנון הודי הוא כ15 דקות, עם זמן בישול כולל של 1 עד 1.5 שעות.

רמת קושי:

מתכון זה נכנס לקטגוריית הקל, מכיוון שהוא דורש מרכיבים בסיסיים וטכניקות בישול פשוטות. אפילו טבחים מתחילים יכולים להכין את המנה הזו בהצלחה.

חלופות למתכונים:

לאוכלי כשרות, ניתן להחליף שמן צמחי בשמן זית או שמן קוקוס. בנוסף, אתה יכול להתאים אישית את התבלינים לפי העדפות הטעם שלך, להוסיף אבקת צ'ילי פחות או יותר כדי להתאים את רמת החום.

טיפים לבישול:

  •  כדי להפחית את זמן הבישול, אפשר להשתמש בשעועית לבנה משומרת במקום שעועית יבשה. כל שעליך לעשות הוא לשטוף ולנקז את השעועית המשומרת לפני הוספתן למתכון.
  •  לתוספת טעם, ניתן לטגן את התבלינים בשמן לפני הוספת הבצל, השום והג'ינג'ר. זה עוזר לשחרר את השמנים הארומטיים בתבלינים, ומשפר את טעמם.
  •  הגישו שעועית לבנה בסגנון הודי עם אורז מאודה או לחם נאן חם לארוחה שלמה. מקשטים בעלי כוסברה טריים לקבלת פופ של צבע וטעם.

 

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות