חיפוש

תהדיג – אורז פרסי מושלם

תהדיג אורז פרסי
תהדיג אורז פרסי מתכון של תומר תומס

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

תומר תומס משתף אותנו עם מתכון לתבשיל אורז פרסי שנקרא תהדיג

מצרכים:
1 ק"ג אורז בסמטי או פרסי
1 כף מלח
חצי כף כורכום לאורז צהוב (לא חובה)
2 כוסות של שמיר קצוץ
3 תפוחי אדמה חתוכים לפרוסות
5 כפות שמן (ניתן להשתמש בשמן בו טיגנו את התפוחי אדמה

אופן הכנה:
1. מטגנים את פרוסות תפוחי האדמה בשמן עמוק.
2. שמים בקערה את האורז עם כף מלח ומכסים במים חמים ושמים בצד להשרייה ,בשלב הזה אפשר להוסיף את הכורכום אם רוצים אורז צהוב ומערבבים.
3. חותכים נייר אפיה עם מכסה הסיר כפי שהוצג בסרטון.
4. לאחר שפרוסות התפוח אדמה השחימו מוציאים מהשמן .
5. שמים בסיר שטוח (סוטאז) 5 כפות של שמן ושמים מעל את הנייר אפייה והופכים ומסדרים בתחתית הסיר.
6. שמים מעל נייר האפייה בסיר מעט כורכום ומעט שמיר ומעל מסדרים את פרוסות תפוחי האדמה שטיגנו.
7. מסננים את האורז שהשרנו ושמים חצי מהכמות מעל התפוחי האדמה בסיר ומשטחים ומהדקים מעל תפוחי האדמה ומעל מפזרים את השמיר הקצוץ ומהדקים ושמים מעל את שאר האורז ושוב משטחים ומהדקים.
8. שמים מעל האורז כף מלח ובעזרת כף שמים מים חמים (כפי שמוצג בסרטון) עד לשמגיעים לגובה של חצי ס"מ מעל האורז.
9. שמים לבישול על אש גבוהה למשך 5 דקות ומכסים את הסיר עם מגבת ,מורידים לאש נמוכה ומבשלים למשך כשעה.
10. לאחר כשעה,מסירים מהאש ומשאירים מכוסה למינימום 5 דקות.
11. לאחר מכן הופכים את הסיר על צלחת הפוכה ומגישים.

סרטון שמדגים את כל השלבים של הכנת האורז תהדיג:

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות