חיפוש

תפוח אדמה במיקרוגל מתכון מהיר וקל לתוספת ללא טרחה

תפוח אדמה במיקרוגל

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

 

תפוחי אדמה במיקרוגל הם דרך נוחה וחוסכת זמן ליהנות מהנוחות של תפוחי אדמה אפויים ללא המתנה ארוכה. המתכון הזה מושלם ללילות שבוע עמוסים כאשר אתם צריכים תוספת פשוטה אך משביעה ללוות את הארוחה שלכם. 

בעוד שתפוחי אדמה אפויים מסורתיים דורשים שעות בתנור, תפוחי אדמה במיקרוגל יכולים להיות מוכנים בחלק מהזמן, מה שהופך אותם לבחירה פופולרית עבור טבחים עסוקים בכל מקום. בין אם אתם מוסיפים אותם עם חמאה, שמנת חמוצה, גבינה, או התוספות האהובות עליכם, תפוחי אדמה במיקרוגל בטוח יהפכו למרכיב עיקרי במטבח שלכם.

 

רשימת רכיבים:

 4 תפוחי אדמה בינוניים (כ200 גרם כל אחד)

 שמן זית או חמאה (לא חובה)

 מלח ופלפל לפי הטעם

 תוספות לבחירתכם (למשל שמנת חמוצה, גבינה מגוררת, עירית)

הוראות הכנה שלב אחר שלב:

  1. שוטפים את תפוחי האדמה במים קרים ומקרצפים אותם עם מברשת כדי להסיר לכלוך.
  2. מחוררים כל תפוח אדמה מספר פעמים בעזרת מזלג או סכין כדי לאפשר לאדים לצאת במהלך הבישול.
  3. מניחים את תפוחי האדמה על צלחת או כלי המתאימים למיקרוגל, משאירים מרווח ביניהם לבישול אחיד.
  4. מחממים את תפוחי האדמה במיקרוגל בעוצמה גבוהה במשך 5-7 דקות לכל תפוח אדמה, תלוי בגודל והספק של המיקרוגל שלך. בדוק את מידת העשייה על ידי הכנסת מזלג או סכין למרכז תפוחי האדמה  הם צריכים להיות רכים לאורך כל הדרך.
  5. לאחר שתפוחי האדמה מבושלים, מוציאים אותם בזהירות מהמיקרוגל בעזרת כפפות לתנור או מגבת מטבח, מכיוון שהם יהיו חמים.
  6. אם רוצים, פורסים כל תפוח אדמה לפרוסות ומתפיחים את החלק הפנימי במזלג. מתבלים במלח ופלפל ומעלים את התוספות האהובות עליך כמו חמאה, שמנת חמוצה, גבינה או עירית.
  7. מגישים את תפוחי האדמה במיקרוגל חמים כתוספת או כארוחה קלה. תיהנו מהמרקם הרך והטעים של תפוחי האדמה המהירים והקלים האלה!

יתרונות תזונתיים:

תפוחי אדמה במיקרוגל מציעים את כל היתרונות התזונתיים של תפוחי אדמה אפויים מסורתיים בשבריר מהזמן. 

תפוחי אדמה הם מקור טוב לויטמינים ומינרלים, כולל ויטמין C, אשלגן וויטמינים מקבוצת B. 

הם גם מספקים סיבים, אשר מסייעים לעיכול ועוזרים לשמור על תחושת שובע וסיפוק. 

באמצעות שימוש במיקרוגל במקום בתנור, תוכלו לשמר יותר מרכיבי תזונה של תפוחי האדמה וליהנות מתוספת מהירה ובריא בכל עת.

חלופות מתכון:

תפוחי אדמה הם נטולי גלוטן וטבעוניים באופן טבעי, מה שהופך אותם למתאימים למגוון העדפות תזונתיות. לאוכלי כשרות, הקפידו לבדוק שתפוחי האדמה שלכם וכל מרכיב נוסף הם כשרים. אתם יכולים להתאים אישית את התוספות כך שיתאימו לטעם ולצרכים התזונתיים שלך, בין אם אתה מעדיף חלופות נטולות חלב או אפשרויות על בסיס צמחי.

מנות:

מתכון זה מכיל 4 מנות, עם תפוח אדמה אחד למנה.

זמן הכנה:

זמן ההכנה לתפוחי אדמה במיקרוגל הוא מהיר וקל, לוקח רק כ10 דקות להכנה ולבישול.

רמת קושי:

מתכון זה נכנס לקטגוריה הקלה, הדורש מאמץ מינימלי וכישורי מטבח בסיסיים.

חלופות מתכון:

אם אתם מעדיפים קליפה פריכה על תפוחי האדמה שלכם, תוכלו למרוח אותם בשמן זית או בחמאה לפני הבישול ולפזר עליהם מלח. לאופציה נטולת חלב, אתה יכול להוסיף את תפוחי האדמה שלך עם שמנת חמוצה טבעונית או גבינה ללא חלב. אל תהסס להתנסות עם עשבי תיבול ותבלינים שונים כדי להוסיף טעם לתפוחי האדמה שלך, כגון אבקת שום, פפריקה או עשבי תיבול יבשים.

 

טיפים לבישול:

 בחרו תפוחי אדמה דומים בגודלם כדי להבטיח בישול אחיד במיקרוגל.

 מחוררים את תפוחי האדמה במזלג או בסכין לפני הבישול כדי לאפשר לאדים לצאת ולמנוע מהם להתפוצץ במיקרוגל.

 לקיצור זמן הבישול ניתן לבשל חלקית את תפוחי האדמה במיקרוגל 5-7 דקות ולאחר מכן להעביר לתנור שחומם מראש לסיום האפייה לקבלת קליפה פריכה יותר.

 נותנים לתפוחי האדמה לנוח מספר דקות לאחר הבישול כדי לסיים את הבישול ולהקל על הטיפול בהם.

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות