דרגו את המתכון
תפוח אדמה מוקרם בתנור כמו בקניון מתכון של תומר תומס
מתכון מושלם לל"ג בעומר או שבועות
או כל יום שהילדים מבקשים תפוח אדמה מוקרם בדיוק כמו בקניון.
המתכון קל ופשוט אבל טעים בטירוף ויש סכנת התמכרות ?
תפוח אדמה מוקרם בתנור כמו בקניון
סרטון להכנת תפוח אדמה מוקרם:
מצרכים:
- תפוח אדמה או בטטה כמספר הסועדים (חשוה שתפוחי האדמה יהיו גדולים)
- תוספות:
- פטריות
- גרעיני תירס מתוק
- בצל ירוק
- גבינה צהובה מגורדת
- חמאה
- רוטב שמנת פטריות מוכן
- גבינת שמנת זיתים 30%
- מלח
- פלפל שחור גרוס
אופן הכנה:
- מחממים תנור ל-230 מעלות.
- עוטפים את תפוח האדמה או הבטטה בנייר כסף וחוזרים על הפעולה עם שאר תפוחי האדמה והבטטות.
- מסדרים את תפוחי האדמה והבטטות על רשת אפיה של התנור ואופים בתנור שחיממנו מראש ל-230 מעלות למשך שעה עד שעה וחצי עד אשר מכניסים סכין במרכז תפוחי האדמה וזה ממש רך והסכין נכנסת בקלות.
- לאחר שעה וחצי בתנור,מוציאים את תפוחי האדמה והבטטות מהתנור ונותנים להם בערך דקה להתקרר.
- לוקחים תפוח אדמה וחוצים אותו לרוחב לחצי כפי שמוצג בסרטון.
- לתוך קערה מרוקנים את פנים תפוחי האדמה מבלי לפצוע את הקליפה (מודגם בסרטון) ועושים את אותו הדבר עם הבטטה בקערה נפרדת ,לאחר שרוקנו את תפוחי האדמה והבטטות, נוצר לנו מעין סירות תפוחי אדמה ובטטה.
- שמים בכל קערה שרוקנו את תוכן התפוח האדמה והבטטה את התוספות שאנחנו אוהבים (תומס שם:חמאה,תירס,פטריות,גבינה צהובה,מלח,פלפל שחור גרוס,בצל ירוק,גבינת שמנת זיתים ורוטב שמנת פטריות) ומערבבים עד לקבלת פירה אחיד,חוזרים על הפעולה עם המילוי בטטה.
- ממלאים עם המילוי שהכנו את סירות תפוחי האדמה ומסדרים על תבנית עם נייר אפיה ושמים מעל כל תפוח אדמה או בטטה מעט גבינה,ניתן למלא גם תפוח אדמה במילוי בטטה.
- מכניסים את התבנית עם תפוחי האדמה והבטטה לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד אשר הגבינה צהובה ששמנו מעל נמסה (בערך 5 דקות). במידה ונשארו לכם תוספות, ניתן לפזר אותם מעל התפוח האדמה לפני שמכניסים לתנור.
- מסדרים בצלחת מערבבים טיפה את המילוי ומגישים.