דרגו את המתכון
תומר תומס משתף אותנו במתכון שלו לתפוח מסוכר.
מצרכים:
- 1 ק"ג סובר
- 1 כוס מים
- צבע מאכל אדום
- כוס גלוקוז
- תפוח עץ ירוק מזן סמית
אופן הכנה:
- בסיר שמים את הסוכר ומוסיפים כוס של מים ומערבבים היטב.
- מוסיפים לסיר כוס גלוקוז ומביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב.
- בינתיים נועצים את המקלות או כפיות בתפוחים (לא עד הסוף), להכניס מהצד התחתון של ההתפוח.
- בינתיים ממשיכים לערבב את בסוכר בסיר.
- כאשר מגיע לרתיחה מחכים עד שיהיו בועות קטנות (בהתחלה הבועות גדולות) (אפשר למדוד במדחום שזה מגיע ל-150 מעלות)
- כאשר הסוכר בסיר מקבל גוון צהבהב קרמלי טיפה ויש בועות קטנות ואז מכבים את האש ונותנים לזה 3-4 דקות להתקרר ואז מוסיפים את הצבע המאכל עד שמגיעים לגוון הרצוי ומערבבים היטב ונותנים לזה להתקרר משהו כמו 10 דקות עד שזה פושר.
- חשוב לפני שטובלים את התפוחים לשטוף היטה ולייבש היטב .
- טובלים את התפוח עם המקל בסירופ ומוציאים ומניחים על תבנית עם נייר אפייה משומן קלות ונותנים לזה להתקרר.
- אורזים ומגישים.
- במידה ונשאר מהסירופ ניתן לעשות סוכריות כפי מוצג בסרטון.