דרגו את המתכון
השף טל כהן ממסעדת סילו בחולון משתף אותנו במתכונים שלו לסלט כבד קצוץ וסלט תפוח אדמה רוסי.
המתכונים באדיבות מגזין האוכל.
מצרכים להכנת סלט כבד קצוץ:
- 500 קג כבדי עוף מנוקים
- 300 גר או 3 יח בצל חתוך לרצועות
- 6-7 יח תמרים ללא גלעין
- 3 יח ביצים קשות
- 1/3 כוס שמן זית או חמאה
- כפית מלאה מלח
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
אופן הכנת הסלט כבד:
- מטגנים את הבצלים היטב עד להשחמה(קרמול).
- מוסיפים את כבדי העוף, מלח פלפל שחור גרוס דק ואת התמרים, וממשיכים לטגן, מוסיפים מעט וויסקי ומאדים את הנוזלים.
- מצננים את התערובת על השיש וטוחנים הכל יחד עם הביצים, מתקנים טעמים לפי הצורך.
מצרכים להכנת סלט תפוח אדמה רוסי:
- 4 תפוח אדמה מבושל עם קליפתו במים עם מלח
- 4 ביצים קשות
- 1/2 כוס אפונה
- 1/2 כוס מלפפון חמוץ חתוך לטבעות
- 1/2 כוס תירס מתוק
- 1 גזר חתוך לקוביות ומאודה
- 1/2 מיכל מיונז הלמנס
- 1 כפית מלח
אופן הכנת סלט תפוח אדמה רוסי:
- חותכים את התפוחי אדמה לאחר שהם בושלו וקוררו לקוביות גסות עם הקליפה.
- מניחים בקערה את כל המרכיבים ומערבבים עד קבלת סלט אחיד.