חיפוש

מתכון לסלט עוף אסייתי – טעם משגע

מתכון לסלט עוף אסייתי

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

5/5 - למתכון דירוג של 1 חובבי בישול

סלט עוף אסייתי הוא מנה תוססת ומלאת טעם המשלבת עוף רך, ירקות פריכים ורוטב טעים בהשראת טעמים אסייתיים.

הסלט הזה הוא איזון מושלם בין מרקמים וטעמים, ומציע ארוחה מרעננת ומשביעה נהדרת לארוחת צהריים או ערב.

עם השילוב שלו של מרכיבים טריים ורוטב חריף, זה בטוח יהפוך לאהוב באוסף המתכונים שלך.

זמן הכנה: 20 דקות
זמן בישול: 15 דקות

 

רכיבים:
– 2 חזה עוף (כ-400 גרם)
– 150 גרם ירקות סלט מעורב (חסה, תרד, רוקט)
– גזר אחד, קצוץ ז'וליאן
– 1 מלפפון, פרוס דק
– 100 גרם כרוב אדום, מגורר
– 50 גרם עגבניות שרי, חצויות
– 50 גרם נבטי שעועית
– 2 בצלים קפיציים, פרוסים דק
– 50 גרם אגוזי קשיו, קלויים
– שומשום לקישוט
– עלי כוסברה טריים לקישוט

 

עבור תוספת טעם:
– 3 כפות רוטב סויה
– 2 כפות חומץ אורז
– 1 כף דבש או סירופ מייפל
– שן שום אחת, קצוצה
– 1 כפית ג'ינג'ר מגורר
– 2 כפות שמן שומשום
– 1 כף שמן זית
– מלח ופלפל לפי הטעם

 

המרות מדדים:
– 2 חזה עוף (כ-400 גרם)
– 150 גרם ירקות סלט מעורב (חסה, תרד, רוקט)
– גזר אחד, קצוץ ז'וליאן
– 1 מלפפון, פרוס דק
– 100 גרם כרוב אדום, מגורר
– 50 גרם עגבניות שרי, חצויות
– 50 גרם נבטי שעועית
– 2 בצלים קפיציים, פרוסים דק
– 50 גרם אגוזי קשיו, קלויים
– שומשום לקישוט
– עלי כוסברה טריים לקישוט

 

עבור תוספת טעם:
– 3 כפות רוטב סויה
– 2 כפות חומץ אורז
– 1 כף דבש או סירופ מייפל
– שן שום אחת, קצוצה
– 1 כפית ג'ינג'ר מגורר
– 2 כפות שמן שומשום
– 1 כף שמן זית
– מלח ופלפל לפי הטעם

 

שלבים:
1. מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
2. מתבלים את חזה העוף במלח ופלפל, ולאחר מכן מניחים אותם על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
3. אופים את חזה העוף בתנור שחומם מראש במשך 15-20 דקות או עד שהם מוכנים ואינם ורודים יותר במרכז.
4. מוציאים את העוף מהתנור ונותנים לו להתקרר מעט לפני שפורסים אותו לרצועות דקות.
5. מערבבים בקערת ערבוב גדולה את הירוקים המעורבים של הסלט, הגזר הקצוץ, המלפפון הפרוס, הכרוב האדום המגורר, עגבניות השרי, נבטי השעועית והבצל הקצוץ.
6. מוסיפים לקערה עם מרכיבי הסלט את רצועות העוף הפרוסות ואגוזי הקשיו הקלויים.
7. טורפים בקערה קטנה את רוטב הסויה, חומץ האורז, הדבש או סירופ המייפל, שום טחון, ג'ינג'ר מגורר, שמן שומשום ושמן זית להכנת הרוטב.
8. יוצקים את הרוטב על תערובת הסלט ומערבבים בעדינות כדי לצפות הכל בצורה אחידה.
9. מעבירים את סלט העוף האסייתי לצלחת הגשה או לצלחות אישיות.
10. מקשטים את הסלט בשומשום ועלי כוסברה טריים לתוספת טעם והצגה.
11. הגישו מיד ותיהנו מסלט העוף האסייתי הטעים והמזין שלכם!

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות