חיפוש

20 מתכונים מנצחים של סלטים לשבת

20 מתכונים הכי מוצלחים לשבת

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

5/5 - למתכון דירוג של 1 חובבי בישול

20 מתכונים מנצחים של סלטים לשבת

ליאת קאדר משתפת אותנו במעל 20 מתכונים מנצחים לשבת.
טבולה
כוס בורגול מושרה במים רותחים עד לספיגה , כ10 דקות. שוטפים ומסננים היטב. מוסיפים כוסברה ופטרוזיליה קצוצה, נענע, אוכמניות כחולות מיובשות , פקאנים, גרגירי רימון, גבעול בצל ירוק קצוץ, בצל סגול קצוץ.. בהגשה מתבלים במעט מלח פלפל שחור מעט שמן מעט לימון ואפשר מעט סילאן.. יוקרתי וטעים!
חציל קלוי עם פלפלים קלויים
לקלות חצילים , פלפל אדום , ירוק וחריף בתכנית גריל 250-270 מעלות ( אני שמה נייר כסף על מגש)… עד שהוא נשרף, מקלפת ומועכת , מוסיפה חתיכה מהקליפה השרופה, מוסיפה רצועות דקות של פלפלים קלויים, מוסיף טעם ויופי, מלח, לימון, שמן ומעט סוכר, שום כתוש, מקשטים בכוסברה ירוקה טרייה וכרפס קצוץ
סלט כרוב צבעוני
מגרדים כרוב לבן, מגרדים גזר, גמבות צבעוניות,מלפפון, שמיר טרי , כוסברה ירוקה יבשה, מלח, לימון, שמן, 1 שן שום כתוש, מעט סוכר, מערבבים ואוכלים
סלטים חיים פשוטים:
כרוב לבן
כרוב מגורד, מלח. מעט סוכר, לימון ושמן( אם רוצים כרוב במיונז אז מוסיפים מיונז ומערבבים).
כרוב סגול
לימון מלח מעט שמן מעט סוכר ןמערבבים( אם רוצים כרוב במיונז אז להוסיף מיונז ולערבב).
כרוב סיני
כרוב מגורד, מלח, 1/2 כפית סוכר חום, סילאן, 1/2 כפית סויה, לימון, מלח, שמן ושומשום מלא
כרוב עם גזר
כרוב מגורד, גזר מגורד, לימון, מלח , שמן ומעט סוכר וכוסברה יבשה ירוקה
סחוג ביתי אדום
10 יח' פלפלים חריפים אדומים טריים
10 שיני שום טרי
מלח שמן
1/4 כפית כמון
כף גדושה פפריקה מתוקה
טוחנים פלפלים ושום במגימיקס, מוסיפים 3 כפות שמן ושוב טוחנים. מבשלים על הגז עד לצמצום הנוזלים, כ-7 דקות תוך כדי ערבוב. מוסיפים כף גדושה פפריקה מתוקה , מלח וכמון . מקררים ומעבירים לקופסא. מכסים בשמן ולמקרר.
מתכון למטבוחה
עגבניות אדומות שטופות חתוכות ל4, מבשלים בסיר כ 20 דקות, מוסיפים פלפלים צבעוניים קצוצים ופלפלים חריפים, 10 שיני שום חתוכים, מבשלים עד לצמצום הנוזלים, מועכים, מוסיפים שמן, מלח, מעט כמון, כפית כורכום, סוכר ופפריקה אדומה 1 כף גדושה. מבשלים עד לצמצום הנוזלים ומערבבים עוד ועוד
סלטים נוספים בהמשך.

מתכונים נוספים:
סלט חצילים בטעם כבד מתכון מוצלח במיוחד
סלט סלק נדיר לשבת ב-5 דקות
סלט פלפלים קלויים מתכון נדיר

מתכון נוסף:

סלט גזר מרוקאי
מבשלים גזרים במים עד לריכוך, מסננים, חותכים לפרוסות, בקערה קטנה מכינים תערובת תיבול:
מלח, לימון, שמן, פפריקה אדומה, מעט כורכום, כוסברה ירוקה קצוצה, שמיר ירוק קצוץ, פטרוזיליה, סוכר, שיני שום כתוש, כמון, גרגירי כוסברה יבשה שבורים,. מערבבים ושופכים על הגזרים. מקשטים בכוסברה יבשה…וטרייה .
סלט סלק חי עם תפוחים
סלק חי חתוך גפרורים
תפוח גרנדסמיט חתוך גפרורים
מעט מלח
מיץ מלימון
גבעול כרפס קצוץ
מעט סילאן
מעט סוכר
שומשום לבן ומלא
פטרוזיליה טרייה קצוצה
סלק חי
סלק גפרורים
לימון מלח מעט שמן מעט סוכר שומשום
סלט סלק מבושל
סלק מבושל חתול לקוביות או גפרורים, לימון, שמן, מלח ומעט סוכר.,אפשר להוסיף כוסברה ושום וכרפס קצוץ.
סלט שומר ( בישבש)
שומר פרוס לימון שמיר ירוק טרי קצוץ מלח מעט שמן
סלט גזר מרוקאי
מבשלים גזרים במים עד לריכוך, מסננים, חותכים לפרוסות, בקערה קטנה מכינים תערובת תיבול:
מלח, לימון, שמן, פפריקה אדומה, מעט כורכום, כוסברה ירוקה קצוצה, שמיר ירוק קצוץ, פטרוזיליה, סוכר, שיני שום כתוש, כמון, גרגירי כוסברה יבשה שבורים,. מערבבים ושופכים על הגזרים. מקשטים בכוסברה יבשה…וטרייה .
מלפפונים פרוסים שמיר ירוק קצוץ בצל סגול בהגשה מתבלים בלימון מלח מעט שמן ופלפל שחור מעט מי שאוהב
סלט גזר חי
פרוסות גזר לי לימון מלח כרפס קצוץ שום כתוש או פרוסות שמן מעט סוכר פלפל חריף קצוץ גמבה קצוצה , כוסברה ירוקה יבשה. אפשר גם לפזר גרגירי חרדל
חציל במיונז
חציל קלוי לימון מלח שמן שום כתוש מעט סוכר
פלפלים חריפים קלויים
פלפלים קלויים לחתוך לרצועות, לימון, שמן, שום פרוס או כתוש, מלח
חציל קלוי
לימון מלח שמן סוכר שום כתוש כוסברה ירוקה קצוצה כרפס קצוץ
סלט לימונים מבושל אדום/ צהוב
5 לימונים צהובים שטופים וחתוכים קצוץ או חתוכים לפרוסות דקות ואז כל פרוסה מחלקים ל4, שמים בסיר, שמים מים עד לכיסוי הלימונים ומבשלים כ 10 דקות, מוסיפים מלח ושמן . מקררים. אני עשיתי גם קופסא אדומה והוספתי פפריקה מתוקה וחריפה.
אפשר לטחון עם מוט בלנדר את הלימונים למי שאוהב. תוספת מדהימה לכריכים ולפריקסה👍😍
מתכון לטרשי ( חמוצים עם אבקת עמבה)
2 גזרים
1/4 כרוב לבן
1 גבעול כרפס
פלפלים צבעוניים
6 שיני שום
מלח( כל כוס מים כפית מלח
פלפל חריף אם רוצים
1.5 כף אבקת עמבה
1/3 כוס חומץ
1/4 כפית סוכר
לחתוך ירקות ושום לפרוס דק
בקערת נירוסטה שמים גזר וכרוב חתוך ועליהם מים רותחים, עד לכיסוי הירקות. להשרות כ10 דקות, לסנן ושוב מים רותחים. את הפלפלים והשום (פרוס דק) להניח מעל, להוסיף מלח, את אבקת העמבה לשים בכו ולהוסיף מים ממי החמוצים, לערבב כמו בתמונה ולצקת על הירקות, להוסיף חומץ.. לקרר ולאכול. שר לתבל בכוסברה ירוקה יבשה
טחינה ירוקה
1 כוס טחינה גולמית
3/4 כוס מים
4 שיני שום
צרור כוסברה ירוקה
צרור פטרוזיליה ירוקה
1 כפית חומץ
1/4 כפית כמון
1 כפית מלח
מיץ מחצי לימון
רבע פלפל חריף ירוק (אם רוצים)
שמים הכל בקערה ועם מוט בלנדר טוחנים. אם חסר מים או טעם מוסיפים ומתקנים..
חמוצים
חותכים ירקות( קולורבי, גזר, גמבה אדומה, אפשר ירוקה וצהובה, פלפל חריףירוק או אדום, כרוב, כרפס), ממלאים בקערה מים רותחים, מכניסים את הירקות החתוכים ומשרים במים הרותחים כרבע שעה. מסננים ומערבבים עם תערובת תיבול: מלח, סוכר, שמן, פפריקה , מעט כורכום, כמון, כוסברה טחונה יבשה, לימון, 2 שיני שום כתוש, פטרוזיליה ירוקה יבשה, קצת קארי…
סלט כרוב צבעוני
1/2 כרוב לבן פרוס דק
גזר מגורד במנדולינה או בפומפייה
מלפפון קצוץ
8 עגבניות שרי חתוכות ל4
1/2 פלפל אדום קצוץ
1/2 פלפל ירוק קצוץ
חופן שמיר ירוק טרי קצוץ
2 שיני שום כתושים
לימון סחוט
כפית מלח
כף שמן
1/2 כפית סוכר
כפית כוסברה ירוקה יבשה
מערבבים הכל ומנשנשים…

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות